Zobacz pełną wersję : Przy uruchomionym silniku mniej basu
johnny bravo
03-03-09, 20:33
Witam!
Mam pewien problem.
Otóż gdy slucham muzyki przy wylaczonym silniku radio gra ladnie i daje mocny głęboki bass, jednak gdy tylko uruchomie silnik automatycznie uderzenie basu zmniejsza sie (bass jest plytki slabo odczuwalny).
Głośność pozostaje bez zmian.
Czym to moze byc spowodowane??
- Radio Pioneer deh2000MPB,
- Glosniki JBL GTO937.
Pozdro.
z tych informacji które podałeś bez multimetru w reku i auta obok można tylko wróżyć z fusów. To bardzo nietypowy objaw
johnny bravo
03-03-09, 22:08
nie wiem co jest grane
pomyslalem ze to moze wina przewodow
przewody sa seryjne, nic nie zmienialem
moze zmiana przewodow zasilajacych do radia i glosnikowych na grubsze cos zmieni??
maciek070188
04-03-09, 08:35
watpie nic nie zmieni raczej moze jakis zaklucenie sie robi kup filtr przeciwzakluceniowy ale ja bez niego mam tyle sprzetu i u mnie dobrze gra
to raczej nie jest wina kabli, a sprzętu.
jakis zaklucenie sie robi kup filtr przeciwzakluceniowyjak masz udzielać takich rad to lepiej nie pisz nic, a nie chłopaka wprowadzasz w błąd
maciek070188
04-03-09, 11:45
w zaden bład nie wprowadzam bo filtr duzo daje
przy osłabianiu się basu? Może zacznij czytać ze zrozumieniem...
gdy tylko uruchomie silnik automatycznie uderzenie basu zmniejsza sie (bass jest plytki slabo odczuwalny).
Głośność pozostaje bez zmianwidzisz tu gdzieś mowę o zakłóceniach?
Więc jak pisałem, nie wprowadzaj chłopaka w błąd!!!
johnny bravo
04-03-09, 12:37
jeśli jest to wina sprzętu to nie wiem gdzie mam szukać przyczyny...
biegunowość podłączenia głośników jest ok.
maciek070188
04-03-09, 13:16
jak zawsze cos do mnie masz nie tak wiec nic juz nie pomagam skoro wiecie lepiej
to nie będzie sprawa biegunowości. Może być kwestia uwalonego wzmacniacza albo przedwzmacniacza w radiu. Objawy sa na tyle niestandardowe, że ciężko pomóc na odległość i na 99% nie wynikają z błędnego montażu.
maciek070188 - nic do Ciebie nie mam, a jedynie koryguję jak piszesz głupoty nie związane z tematem. Taka rola moderatora ;)
johnny bravo
04-03-09, 18:43
radio ma 2 miesiace wiec raczej odpada.
maciek070188
04-03-09, 18:55
marna praca ale coz nic nie mam do Ciebie tez :)
musisz sprawdzić wzmacniacz
johnny bravo
05-03-09, 09:28
w jaki sposob??
w specjalizowanym punkcie. Nie wytłumaczę Ci co i jak przez net...