michal11221
03-03-09, 11:13
witam:)wiem ze bylo juz duzo postow na ten temat....ale niestety musze jeszcze raz....napisac!potrzebuje wszystkich wiadomosci o klaksonie...wiem gdzie on sie znajduje i jaki jest od niego bezpiecznik...ale niewiem ktory kabel od niego to plus a ktory minus sa dwa :zielono bialy i czerwono niebieski...nastepnie niewiem gdzie te kable ida tak aby dochodzil do nich prad i tak zeby wziasc od nich prad...i podlaczyc klakson pod przycisk....poniewaz mam wiejska sportowa kiere...i w niej klaksonu nie ma:(ida one od klaksonu pod zderzakiem awchodza do srodka przez sciane grodziowa i tak widac czerwono niebieski i widac zielono bialy....i czer-nieb dochodzi do kierki w kostke.....a zielon-bialy jeden dochodz gdzies nad bezpieczniki a dwa pod hamulec na czujnik>:(i co tu teraz jak to zrobic zeby podlaczyc je pod przycisk byl w nich prad i zeby dzialalo ???tylko prosze nie piszcie ze mam ciagnac nowe kable od akumulatora itd....bo juz mam za duzo ich pociagnietych np pod neony i wzmacniacz.. A chcialbym tez wiedziec ile jest klaksonow w sedanie z 93r???bo nie ktorzy pisza ze dwa a ja mam jeden wiec jak to bylo w orginale???zaznaczam ze mialem kiedys go podlaczonego pod plusa od eonow i dzialal.....ten czerwono niebieski przedluzylem do plusa od noenow a masy nie bylo chyba....tzn nigdzie jej nie podlaczalem tylko zze jak bralem na krotko to nie dzialalo i musialem zrobic tez przedluzke ale pod zderakiem od klaksonu minusa pod pierwsza lepsza srubke.....???i jak to teraz zrobic bez takich kombinacji???zeby nie przedluzac pod zderzakiem masy i wziasc ja niewiem skad i tak samo plusa:?????ufff ciezki temat:((