PDA

Zobacz pełną wersję : Przeróbka zderzka

FOREST
05-02-06, 18:43
Czy wygładzał ktoś zderzaki w 4 gen ?? Jesli tak to prosze o kilka rad, jak zrobić a jak nie aby po jakimś czasie wsyztsko nie popękało. Chodzi mi o usunięcie tego odstającego przetłoczenia na zderzakach .

maarcin_bel
05-02-06, 19:58
no wlasnie tez bym sie dowiedzial jak go wygladzic.no i chcialbym go przedluzyc jakas dokladka np dosztukowana z innego zderzaka.Macie jakies propozycje z jakiego moze pasowac?? a moze lepiej kupic gotowe dokladki??i jakie mniej wiecej jest goszt gotowych??

przemir
06-02-06, 12:31
to byl kiedys zderzak org od wersji iVT EDM - http://www.autobody.pl/zdjecia/galeria/cifik%20przemka/7.jpg

nie polecam zderzak wazy ok 4kg wiecej niz seria - od 2 lat nic nie peka na twardym zawiasie - lepiej sciagnac z USAja czy Japana jakiegos np mojego kochanego WingWesta

jak ktos chce odsprzedam - propozycje na priv poprosze :D

maarcin_bel
09-02-06, 19:22
Czy zderzak od Hondy Civic 92-95 dalo by rade dopasowac do 88-91?? napewno nieobeszlo by sie bez malych przerobek ale czy bedzie pasowal??Przemir orjentujesz sie jaki jest koszt sciagniecie zderzaka z Usa??

Chbr
09-02-06, 22:42
tez mam problem z tylnim (przednim) zderzakiem

musze swoje seryjne polakierowac, a jak juz to robie, to cos bym zmienil

moze od CRXa podpasuja :roll:

maarcin_bel
09-02-06, 23:17
ahaa no jest problem juz pisalem do kilku firm i nieemaja sportowych do tego rocznika:/ a chcialem cos zmienic w wygladzie i mam dylemat co robic.bylem w sklepie to nawet dokladek nieedostalem:/

FOREST
10-02-06, 00:52
wiesz co zderzak od nowszej Hondy to zapewne nie bedzie pasować bo jest za bardzo okrągał. Tak mi się przynajmniej wydaje

Matey
10-02-06, 01:03
No a od CRXa nie podjeda? Ktos juz gdzies pisal w Naszych Hondach ze chce zmienic zderzaki na te od CRXa... Moze da rade...

Chbr
10-02-06, 09:27
Ktos juz gdzies pisal w Naszych Hondach ze chce zmienic zderzaki na te od CRXa... Moze da rade...

ja pisalem, bo mam nadzieję własnie ze podejdą:)

ale kto wie, moze ktos juz to robil>? w archiwum bylo tylko, że podobno pasują, cos z mocowaniami jest problem, ale mało konkretów

przemir
10-02-06, 09:48
wszystko sie da - kwestia ile pracy i kasy wlozymy w przerobke a zaczac trzeba od podstawowego pytania PO CO??????

http://autobody.pl/zdjecia/galeria/cifik%20przemka/ruda2.jpg
z przodu mam bazowy zderzak od CRXa tak samo rzezba na maxa z czego nei jestestem dumny ale przynajmniej ani przodu ani tylu nie ma takiego samego bo tworzy go pot i moja krew :D i taki byl cel

od CRX podejdzie jak sie przerobi blotniki :wink:

koszt zderzka z USA - szukasz na ebay czy na forach i dogadujesz sie ze sprzedajacym wsio indywidualnie z doswiadczenia wiem ze lepiej kupic na forach od kogos kto juz te zderzaki zalozyl i ma foty jak wygladaja na aucie a nie "szare" swiezo wyjete z formy

Ralf
10-02-06, 17:13
zderzaki od jakiegokolwiek nowszego Civica w czwartej generacji musiałyby wyglądac strasznie :shock:

KASZUB
17-02-06, 23:30
:D :D :D no widze ze niekture wasze hanie sa juz zmodyfikowane genetycznie :509: zderzki w kanciakach do 91 jeden to problem niema nigdzie szukałem jak juz sa to na ebay lub w polsce cena kosmos :mrgreen: najlepiej jakis mortal kombat ja tak zrobiłem troche roboty ale czy ktos cos mówił ze tuning to prosta sprawa a pozatym samochodzik staje sie jedyne w swoim rodzaju niepowtarzalny okaz :570: co do zderzków od crx jest idny a co do tylnego jest nieco za krutki wiec najlepiej własny pomysł :P :P dołaczm fotki mojego dzieła czeka na lakierke na wiosne powodzenia w doprowadzaniu własnych pomysłów do realizacji

[size=9:][ [i:][b:]Dodano[/b:]: Pią 17 Lut, 2006[/i:] ][/size:]
zderzak

Raptor
18-02-06, 00:57
cos sie chyba fota nie dodala ;)

elmer
18-02-06, 16:23
Fajny jest kit Wings Westa. Kiedyś Kilej z H3M wyprodukował jego podróbę, która wyglądała profi. Pogadajcie z nim. Jest zresztą zalogowany na tutaj też.

ppm702
18-02-06, 18:59
widzę, że wątek idzie w kierunku stylingu, więc tam też go przenoszę :)