Zobacz pełną wersję : szprej do świateł
Witam,
mam pomalowane tylnie światła na czerwono, ale zmieniła mi się koncepcja i tu pojawia się moje pytanie - da się ten szprej jakoś zmyc? benzynką estrakcyjną czy czym innym? zeby mi lampy nie zmatowaiły przy okazji.
najbezpieczniej i najskuteczniej bedzie zmywaczem mototipa
papier ścierny 2000, szlifujesz na mokro, aż zeszlifujesz spraj, pasta G3 farecla i polerujesz - będą się świeciły lepiej jak nowe
no tak...każdy co innego mówi :|
pytanie zasadnicze: pomalowane z zewnętrznej strony, czy od wewnątrz ?
Szmatk + ekstrakcyjna i jazda... Troche sie nameczysz przy tym...
papier ścierny 2000, szlifujesz na mokro, aż zeszlifujesz spraj, pasta G3 farecla i polerujesz - będą się świeciły lepiej jak nowe
moze nie najlatwiejsza ale najlepsza opcja
Szmatka i ekstrakcyjna sobie nie poradzi wiem bo sam probowalem :)
Najlepiej chyba zmywacz motipa albo papier i pasta.
Sam niedlugo bede scieral jak sie cieplej zrobi.
pozdr.
ja tez bym polecił sposób EMG
-pracochłonny ale daje GWARACJE dobrego efektu...
sam bym zrobił TYLKO w ten sposób majac na uwadze dalsze użytkowanie lamp
jedna uwaga: uważaj na oznaczenia homologacji-by ich nie zetrzeć -bo póżniej jak stworzysz jakis "lans" to sie przyczepią....
ja kiedys zmywalem w innym autku ekstrakcyjna, da rade ale potrwa;/
ja mialem przyciemnione i zmylem elegancko zmywaczem motipa do p[rzyciemnionych swiatel koszt kole 15-20zl
A czy ten szprej motipa nie uszkodzi lakieru auta ?
bo nie chce mi sie lamp zdejmowac, tymbardziej ze do srob zewnetrznych jest slaby dostep.
pozdr.
to zaslon blache tak zeby ino lampa byla na wierzchu i do dziela a jak nie to szprejem na szmatke i pucowac lampe :)