Zobacz pełną wersję : biegi nie wchodza
witam.szukalem w szukajce ale nie bardzo moglem to znalesc poniewaz moja sytuacja jest troche dziwna.wiec tak jechalem sobie ostatnio moim crxem i nagle nie bylo sprzegla pedal luzny a dzwignia przy skrzyni sie nie rusza mysle linka,kupilem linke wymienilem wyregulowalem dziala,pojechalem na probe znowu to samo pedal wpadl i jest tylko delikatny opor regulacja na lice sie skonczyla biegi nie wchodza a sprzegło bylo wymieniane cale jakies 10tys km temu.
co moze byc??cos z ta dzwignia przy skrzyni??
Ta stara linka linka była cała?? czy pęknięta??
cala nie potrzebnie kupowalem nowa.to sie zrobilo teraz tak jak by ta dzwignia przy skrzyni nie miala takiego duzego skoku jak by sie wygiela i byla wyzej i jest za malo regulacji.chyba sie cos stalo z tym ramieniem wylaczajacym sprzeglo i za malo wysprzegla
mówiłeś, że jak założyłeś nową linkę to z początku było ok tak??
tak bylo ok tylko ze autem nie jezdzilem stalo w garazu z tydzien dzisiaj sie przejechalem i to samo.
To mamy problem. Wiesz co nie chce cię zasmucać ale chyba będzie trzeba wyjąć skrzynie i ją rozkręcić bo to będzie poważniejsza sprawa.
nie wróć nie skrzynie a sprzęgło
no ja wiem przewaznie nim nie jezdze ma przejechane 90 tys i cos sie spieprzylo!!!!!!!! myslisz ze to cos w skrzyni??a nie ten mechanizm ??
wiesz co może nie w skrzyni bo to są takie objawy jakby sprzęgło nie łapało TAK?? czyli naciskasz a sprzęgło nie łapie ??
dokladnie naciskam sprzeglo nie lapie i nie mozna wrzucic biegu.a dzwgnia przy skrzyni chodzi tylko ze nie na tyle aby rozlaczyc skrzynie a dalej juz nie pojdzie bo sie blokuje
Czyli na pewno skrzynia jest ok. wiadomo jeżeli sprzęgło nie łapie to biegi nie chcą wchodzić
skrzynia napewno jest ok sprzeglo raczej tez wykluczam bo ma przejechane nie cale 10 tys wiec mysle ze najprawdopodobniej sta sie cos z ta dzwignia i z tym mechanizmem
http://img11.imageshack.us/img11/5573/lastscanq.th.jpg (http://img11.imageshack.us/my.php?image=lastscanq.jpg)
wiesz co mój kolega miał podobną sytuację i może śmieszne ale naderwał mu się pedał sprzęgła. Sprawdź na wszelki wypadek dla świętego spokoju czy jest pedał w środku jest ok. choć to na pewno nie to. Jeżeli masz kanał to wjedź i zobacz dźwignię co jest do niej przymocowana linka (dźwignia ta co odciąga sprzęgło) czy czasami ona się nie wygięła czy coś się z nią nie stało. niech ktoś ci wsiądzie i po naciska żebyś sobie zerknął. A jak nie to to tan mechanizm co jest na zdjęciu no bo innej opcji nie ma. Sprzęgło i skrzynia są prawdopodobnie ok Więc tylko zostaje to
Na rysunku jak się nie mylę to jest narysowana ta dźwignia co jest do niej przymocowana linka musisz zobaczyć NO BO CO TAK NIE MOŻE BYĆ
juz dzisiaj tak robilem wjechalem w grazu na kanal kumpel naciskal i ja patrzylem i wlasnie jest tak jak by sie cos wygielo bo ta dziwignia przy skrzyni jest wyzej niz zwykle a na dol wrocic nie chce,jest tak jak by w polowie swojego skoku.
aha no to masz rozwiązanie czyli bankowo to będzie ta dźwignia
a ten mechanizm dociskowy ta dzwignie to mozna kupic jak myslisz??
myślę, że dostaniesz bez problemów sprawdzę jeszcze na INTERCARSIE i ci napisze
ok dzieki:)zrobi sie cieplej to zrobie sobie to:)
Napisz mi czy to jest CRX TARGA?
czy CIVIC CRX
masz tutaj stronę z częściami do samochodów ja zawsze tam kupuje i zadzwoń sobie do nich bo sprawdzam w katalogu ale nie ma i proszą o kontakt telefoniczny
crx 89 rok druga gen D16Z5
myślę, że jak zadzwonisz i powiesz o co chodzi to ci sprowadzą z dnia na dzień POZDROWIENIA i powodzenia w naprawie:)
http://www.4cars.pl/c/auto_czesci/elementy_sprzegla/Honda/CRX_CIVIC_CRX.html
jest tam docisk, jakiś wysprzęglik, reperaturak wysprzęglika nie wiem zadzwonisz do nich i im wytłumaczysz oni będą wiedzieli i ci pomogą
Krzysiek i jak tam z tym sprzęgłem zrobiłeś:confused: