PDA

Zobacz pełną wersję : Przednie prawe kolo, hamulce..?

Leeo
05-02-06, 00:16
Znacie ten dzwiek kiedy to klocki sa juz w pewnym stopniu zuzyte i wydobywa sie przy hamowaniu taki skrzypliwy dzwiek? Mam tak nie tylko przy hamowaniu, ale rowniez po dluzszej jezdzie jest slyszany przy lekkich skretach kierownica w lewo.. Ucisza sie gdy lekko przyciskam pedal hamulca.. Bylem u mechaniora, nic nie znalazl, klocki jeszcze starcza na 10000km, przeguby wymieniane, nie mam pojecia co to moze byc.. Moze ktos spotkal sie z czyms takim?

Misiu
05-02-06, 01:01
to mogom byc blaszki jak klocki na nie wchodzom hm jak to sie nazywa zapomnialem sorry bo mialem takie cos samo i troche odgielem blaski i nieszuraly o tarcze

reXio
05-02-06, 13:17
Misiu dobrze pisze - tez to ujme fachowo inaczej :D - blaszki ktorych zadaniem jest piszczenie jak juz klocki padaja. Przy skrecie moze wystepuja jakies naprezenia na kole, tarcza sie lekko odksztalca w stosunku do zacisku i stad ten swist :D

Podczas wymiany przesmaruj sobie porzadnie tloczki! Mi sie kiedys jeden zapiekl! :cry:

Chlopaki - robiac maly OT: jaka jest MINIMALNA grubosc tarcz przednich (wentylowane) oraz tylnych w moim Cifie?! Przod podaje sie calosc - tj. -> tarcza wewn. + zeberka + tarcza zewn.?! :oops:

boomer
07-02-06, 15:44
Jak sie syf dostanie to tez tak w****... piszcza, ewentualnie te blaszki

vtecmatti
07-02-06, 20:18
mi tez tak piszcza ale zbytnio nie przejmuje sie tym, bo bylem u mechanika i jeszcze pojezdze gdzies przez pol roku na klockach i wtedy wymienie je odrazu z tarczami.