Zobacz pełną wersję : Civic 96 1.4i kilka pytan, wycena czesci....
Witam.
Hania zostala kupiona (choc troche "smierdzi" leci do warsztatu w wtorek, do tego oplaty rejestracja itd zobaczymy co wyjdzie)
Mam kilka pytan:
1) Jaki bedzie mniej wiecej koszt tych czesci (wolalbym nowe, wiec taka wycene podajcie)
akumulator, panewki, uszczelki, filtry oleju, paliw, powietrza, klocki, tarcze,amortyzatory, do tego pewnie dojda silniczki (czy jak to sie tam zwie) do okien i szyberdachu, wymiana na nowe (choc ta czesc akurat moze byc uzywana) lusterko lewe jest to lusterko elektryczne.
Wiem, sa sklepy moge sprawdzic ceny tak tez uczynie, ale mniej wiecej ile powinno mnie to kosztowac?
2 sprawa, strasznie w srodku smierdzi benzyna, jakies nieszczelnosci?
Kolejna rzecz, gdzie (ale to raczej nie do mechanika) moge podjechac zeby sprawdzic, jak wlaczyc radio, zmieniarke, pod kierownica dosc nisko jest umieszczony jakis przycisk - zadne z tych rzeczy gosc (sprzedajacy) nie potrafil odpowiedziec. W szczegolnosci zastanawia mnie ten przycisk pod kierownica, najprawdopodobnie jest to alaram, moze jakas odcinka zaplony, nie wiem.
I ostatnia sprawa, obilo mi sie o uszy, ze najwazniejsza rzecz w takich "dziadkach" to sprawdzenia spirometrii silnika prawda czy bzdura?
Pozdrawiam
Marcin
.
makinen_rally
04-02-06, 18:43
lusterko używane 200zl, silniczki raem to wyjdą napewno ponad 200zł używane, filtr oleju filtron od 15do20zl, powietrze granice 50zl, klocki od 60 do 200zl zalezy jaka firma, amory po 200zl sztuka
Witam.
Hania zostala kupiona (choc troche "smierdzi" leci do warsztatu w wtorek, do tego oplaty rejestracja itd zobaczymy co wyjdzie)
Mam kilka pytan:
1) Jaki bedzie mniej wiecej koszt tych czesci (wolalbym nowe, wiec taka wycene podajcie)
akumulator, panewki, uszczelki, filtry oleju, paliw, powietrza, klocki, tarcze,amortyzatory, do tego pewnie dojda silniczki (czy jak to sie tam zwie) do okien i szyberdachu, wymiana na nowe (choc ta czesc akurat moze byc uzywana) lusterko lewe jest to lusterko elektryczne.
Wiem, sa sklepy moge sprawdzic ceny tak tez uczynie, ale mniej wiecej ile powinno mnie to kosztowac?
2 sprawa, strasznie w srodku smierdzi benzyna, jakies nieszczelnosci?
Kolejna rzecz, gdzie (ale to raczej nie do mechanika) moge podjechac zeby sprawdzic, jak wlaczyc radio, zmieniarke, pod kierownica dosc nisko jest umieszczony jakis przycisk - zadne z tych rzeczy gosc (sprzedajacy) nie potrafil odpowiedziec. W szczegolnosci zastanawia mnie ten przycisk pod kierownica, najprawdopodobnie jest to alaram, moze jakas odcinka zaplony, nie wiem.
I ostatnia sprawa, obilo mi sie o uszy, ze najwazniejsza rzecz w takich "dziadkach" to sprawdzenia spirometrii silnika prawda czy bzdura?
Pozdrawiam
Marcin
.
jaki model cifa masz
Civic 1.4 KAT 96r EJ9 66kW 2/3
To moja pani sobie wybrala i kupila. Przyjechala dzisiaj nim z Poznania. zobaczylem, prezentuje sie ladnie, jezdzi miodzio, do tych najwazniejszych rzeczy czyli uklad kierowniczy, skrzynia, hamulce etc nie mam zastrzezen.
Ale niestety w Poznaniu wszystko dzialalo, a juz w czasie drogi padly wtryskiwacze, potem juz w wwa padly zamki......i generalnie kobieta wpadla mi w histerie. :) Bym zapomnial padl na jakis czas akumulator jeszcze w poznaniu, i jakas gumka w wydechu.
Dzieki za ceny. Nie wiem czy wymieniac cale lusterko czy tylko wklad (szklo). We wtorek samochod jedzie do warsztatu sprawdzic kazda czesc bo cos czuje, ze moze byc wiecej niespodzianek.
Nie wiem czy wymieniac cale lusterko czy tylko wklad (szklo). We wtorek samochod jedzie do warsztatu sprawdzic kazda czesc bo cos czuje, ze moze byc wiecej niespodzianek.
Jeśli lusterko jest całe, tylko szkło pęknięte to oczywiste jest, że tylko szkło. Koszt ok 25pln, wymiana zależy od sprawnośći działania od 15min do 1godziny.
dzieki, wlasnie jade szukac akumulatora bo padl na dobre. nie ma to jak dobry poczatek dnia. :twisted:
jaki przebieg auta? Z tego co opisales co potrzebujesz to wyglada mi to na niezle zaniedbane auto! :( Jest tam gaz???
Amorki?? Wtryskiwacze?? :shock:
Tarcze, klocki - kumam, paski, plyny tez ale silniczkow do szyberdachu i do szyb juz znowu nie bardzo... Jakis skurczybyk tym jezdzil, podpicowal i wcisnal :( NIE DAJ BOZE!!!
I proponuje wymiana paska rozrzadu + napinacze + ew. pompe!
jaki przebieg auta? Z tego co opisales co potrzebujesz to wyglada mi to na niezle zaniedbane auto! Jest tam gaz???
Amorki?? Wtryskiwacze??
Tarcze, klocki - kumam, paski, plyny tez ale silniczkow do szyberdachu i do szyb juz znowu nie bardzo... Jakis skurczybyk tym jezdzil, podpicowal i wcisnal NIE DAJ BOZE!!!
I proponuje wymiana paska rozrzadu + napinacze + ew. pompe!
Spokojnie :wink: bede wiedzial wszystko do konca tygodnia jak sie go wstawi do warsztatu i kazda czesc sprawdza. Akumulator faktycznie jest pusty, jutro musze kupic nowke - btw czy z innych modeli beda pasowaly akumulatory do tego EJ9 bo dosc specyficzny jest ten akumulator strasznie waski/maly ale dlugi?
Napewno trzeba rozkrecic lewe drzwi od kierowcy i naprawci caly zamek i inne duperele.
Raczej sie nie obejdzie od wymiany bezpiecznikow, bo to chyba powod dlaczego nie dzialaja wtryskiwacze.
Nie, nie jest to gaz. Odnosnie amorkow to nie wiem, chcialem poprostu poznac ceny.....na wszelki wypadek, byc przygotowanym.
Odnosnie wlasciciela, to dziwna sprawa, niby jezdzil nim 60 letni pan,a samochod ma glosniki, suba wrzuconego do bagaznika, zmieniarke itd.
Wiecej powiem pod koniec tygodnia. Jeszcze raz dzieki za ceny. I jak tylko moglby ktos powiedziec, czy akumualtor musi byc pod ten konkretny model czy inne beda pasowaly?
Pozdrawiam
P.S. auto ma przebieg ok 130 tys.
co do pana 60 - letniego :) Zawsze to mowia - dziedek 60 lat, niepalacy, garazowany :D A w bagazniku dziury bo glosnikach "fi tysiac piecset" :D i ospoilerowany dookola :)
Powodzenia przy wprawianiu auta w stan 100% sprawnosci :)
czy akumualtor musi byc pod ten konkretny model czy inne beda pasowaly?
Musisz znalezc waski akumulator (np. Centra Plus lub Bosch AsiaSilver), to sa typowe modele do japonczykow (szerokosc w modelu 5D jest chyba 127mm).
makinen_rally
05-02-06, 23:57
jak coś to mam wszystkie orginalne bezpieczniki wraz ze skrzynką nawet jak coś,
[ Dodano: Nie 05 Lut, 2006 ]
aha auto z poznania to wiadomo... :evil: