Zobacz pełną wersję : Przegląd 100kkm
Zblizam sie do przebiegu 100kkm i chciałbym zafundować mojej Hani gruntowny przegląd. Mam kilka pytan w zwiazku z tym.
1. Wymiana paska rozrządu - jaki pasek kupic (moze są jakies lepsze niz seryjne).
2. Gdzie zrobic ten przegląd - chodzi mi o warsztat ktory zna sie na hondach i nie zdziera z klientow. Jakies propozycje?
3. Jakie jeszcze podzespoły powinno sie po tym przebiegu wymienic?
Pozdros
ja bym jeszcze paska nie wymienial, ja w swoim po 120k zmienilem
wymien wszystkie plyny i filtry, przegladnij zawieche i w droge
1. Regulacja zaworow (sie winno co 20k km chyba)
2. Wszystkie plyny
3. Zawiecha
4. Hamulce
5. Pasek rozrzadu bym zmienil dla pewnosci
6. Przeglad SRS, ABS itp ale to tylko tak w knidze obslugi pisza
Poszukaj w archiwum - dawalem namiary kiedys na serwis na Parowcowej, zadzwon spytaj sie o cene, porownaj z cena ASO i rozejrzyj sie jeszcze czy nigdzie taniej nie zrobisz, byle dobrze zrobione bylo
Dla pewnosci lepiej zmien pasek.
honda podaje 120k, chyba ze wiekowo przekraczasz to wymien
. Regulacja zaworow (sie winno co 20k km chyba)
a nie 45kkm
boomer ma gazy to musi czesciej :grin:
tydzien temu siemar zapodawal w innym temacie. Tabela dla D14Z4
http://strony.aster.pl/siemar/skany/1_D14Z4.jpg
B16A2 moze miec inaczej...
jesli chodzi o pasek to ma tak samo 120k, albo po 8 latach
Lepiej dmuchac na zimne. Pasek zmienie juz teraz. Boomer wspominal cos o Parowcowej. Co to za warsztat? Znają sie chlopaki na rzeczy? Do aso nie pojade bo to banda złodzieii (przynajmniej to aso niedaleko mnie :evil: )
Sory za podwojnego posta ale chce podbić temat... Co sądzicie o firmie Stratus?
http://www.stratus-serwis.com.pl/
Robiłem kiedyś u nich coś, ale to była drobna naprawa...
Polecam Japan Sport Service, mila obsluga, terminowosc itp. :wink:
Stratus jest ok. Tak samo jak Parowcowa.
Parowcową i JSS polecam śmiało - szczególnie w JSS jest taka fajna swojska atmosfera :twisted: Chłopaki generalnie zajmują się japsami różnej maści, zwłaszcza syczącymi. W Stratusie tylko jakieś części kupowałem - obsługa miła.
A macie jakis numer lub adres na ten JSS ?
424 44 76
ul. Emaliowa (od Al. Krakowskiej, przed samym Raszynem - koniec Wawy)
Bede w środe bił z rana do JSS wiec jak chcesz TypeR to mozemy razem podbić i zobaczysz co i jak...Boborobol wpadłbyś na ploty :wink:
Ha pewnikiem, może zrobimy tam spot-point, Jacek siakieś dziewuchy na górze obiecywał :lol:
Bede w środe bił z rana do JSS wiec jak chcesz TypeR to mozemy razem podbić i zobaczysz co i jak...Boborobol wpadłbyś na ploty :wink:
Super! Bardzo chetnie sie przejade. Bede cie lapal na komode na początku przyszlego tygodnia :)
Boborobol tez sie wybierasz?
Ja mam 5 minut z pracy. Dajcie krótki sygnał na 502787040 jak będziecie na miejscu, to wpadniemy na ploty.
Hmm tak w ogóle to chyba czas wymienić olej... :smile:
I kolejny dzień w JSS się szykuje. :lol:
chłopcy to nie jest ogolne tylko TECHNICZNE :twisted: