Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : check engine przy rozruchu

celtiber
26-02-09, 09:23
Czesc.

Mam pytanie zwiazane z kontrolką check engine. Zauważylem, że jak jest zimno (-10 -15 stopni) kontrolka check engine szybciorem raz mignie i zaraz potem zgasnie. Dodam, ze pojawia sie to po tym jak juz mam odpalic samochod, po zgasnieciu kontrolek abs, check engine i innych.

Mam nadzieje, że nie zakreciłem za bardzo i że mniej wiecej zrozumiałe to jest :)

Pozdrawiam,
Mateusz

skolopendra
26-02-09, 10:52
zrób samodiagnostykę ,ale skoro występuje to tylko przy mrozach, to nie ma powodów do zmartwień

KruKs
26-02-09, 14:25
w niskich temperaturach olej sie robi ciut gestszy moze dlatego ? bo ja u siebie tez to zauwazylem

celtiber
26-02-09, 15:29
W takim razie chyba rzeczywiście nie ma sie czym martwić. Dziekuje za odpowiedzi i szybka reakcję. Pozdrawiam!

Momek
26-02-09, 19:43
To jest nas więcej bo ja też to ostatnio to zauwazyłem ;)

altair
27-02-09, 20:45
Mam pytanie zwiazane z kontrolką check engine. Zauważylem, że jak jest zimno (-10 -15 stopni) kontrolka check engine szybciorem raz mignie i zaraz potem zgasnie. Dodam, ze pojawia sie to po tym jak juz mam odpalic samochod, po zgasnieciu kontrolek abs, check engine i innych.

Też tak mam już drugą zimę przy uruchamianiu samochodu, generalnie wszystko działa ok, więc się tym nie przejmuje.
Moje podejrzenia kierują się w stronę słabego akumulatora - przy rozruchu w mrozy może dawać chwilowo niskie napięcie, co przejawia się błyśnięciem na ułamek sekundy check engine.

Marek

Mati_1979
27-02-09, 20:52
Mi się to pojawia przy słabym akku.

mirasek
03-03-09, 12:51
j.w.

Mi też czasami migało po odpaleniu na mrozie ale po wymianie aku na nowy objaw zniknął i więcej sie nie pojawił. Samodiagnostyka nic nie wykazała.

mzungu86
13-03-09, 22:51
no dokładnie, jak zamontowałem wzmacniacz i po długim graniu, gdy akumulator trochę przysłabnie to check mrugnie przez ułamek sekundy, myślę, że to jedyny powód tego mrugania i póki co nie przejmuje się:)

mzungu86
13-03-09, 22:52
no dokładnie, jak zamontowałem wzmacniacz i po długim graniu, gdy akumulator trochę przysłabnie to check mrugnie przez ułamek sekundy, myślę, że to jedyny powód tego mrugania i póki co nie przejmuje się:)