Zobacz pełną wersję : check engine przy rozruchu
Czesc.
Mam pytanie zwiazane z kontrolką check engine. Zauważylem, że jak jest zimno (-10 -15 stopni) kontrolka check engine szybciorem raz mignie i zaraz potem zgasnie. Dodam, ze pojawia sie to po tym jak juz mam odpalic samochod, po zgasnieciu kontrolek abs, check engine i innych.
Mam nadzieje, że nie zakreciłem za bardzo i że mniej wiecej zrozumiałe to jest :)
Pozdrawiam,
Mateusz
skolopendra
26-02-09, 10:52
zrób samodiagnostykę ,ale skoro występuje to tylko przy mrozach, to nie ma powodów do zmartwień
w niskich temperaturach olej sie robi ciut gestszy moze dlatego ? bo ja u siebie tez to zauwazylem
W takim razie chyba rzeczywiście nie ma sie czym martwić. Dziekuje za odpowiedzi i szybka reakcję. Pozdrawiam!
To jest nas więcej bo ja też to ostatnio to zauwazyłem ;)
Mam pytanie zwiazane z kontrolką check engine. Zauważylem, że jak jest zimno (-10 -15 stopni) kontrolka check engine szybciorem raz mignie i zaraz potem zgasnie. Dodam, ze pojawia sie to po tym jak juz mam odpalic samochod, po zgasnieciu kontrolek abs, check engine i innych.
Też tak mam już drugą zimę przy uruchamianiu samochodu, generalnie wszystko działa ok, więc się tym nie przejmuje.
Moje podejrzenia kierują się w stronę słabego akumulatora - przy rozruchu w mrozy może dawać chwilowo niskie napięcie, co przejawia się błyśnięciem na ułamek sekundy check engine.
Marek
Mi się to pojawia przy słabym akku.
j.w.
Mi też czasami migało po odpaleniu na mrozie ale po wymianie aku na nowy objaw zniknął i więcej sie nie pojawił. Samodiagnostyka nic nie wykazała.
no dokładnie, jak zamontowałem wzmacniacz i po długim graniu, gdy akumulator trochę przysłabnie to check mrugnie przez ułamek sekundy, myślę, że to jedyny powód tego mrugania i póki co nie przejmuje się:)
no dokładnie, jak zamontowałem wzmacniacz i po długim graniu, gdy akumulator trochę przysłabnie to check mrugnie przez ułamek sekundy, myślę, że to jedyny powód tego mrugania i póki co nie przejmuje się:)