Zobacz pełną wersję : mam pytanie odnosnie poziomu oleju
maciek070188
25-02-09, 21:01
sluchajcie wlalem olej 3.6 litra cos takiego i na miarce mam ponad 2 kreske czyli za duzo i nie wiem czy tak mozna jezdzic ?? mam silnik 1.4 czemu pokazuje za duzo?:confused:
z tego mi sie wydaje to sie raczej nie powinno, lepiej dla wlasnego spokoju upuscic troszku :) roboty z tym nie duzo, a sumienie czyste :D
z tego mi sie wydaje to sie raczej nie powinno, lepiej dla wlasnego spokoju upuscic troszku :) roboty z tym nie duzo, a sumienie czyste :D
maciek070188
25-02-09, 21:17
noo tak ale pisze ze ma byc 3.6 litra w tych silniakch to tez tyle wlalem to jak moze byc wiecej moze miarka lipna? hehe bo tamten spuscilem dokladnie dosc
zawsze trochę moze zostac. Nigdy nie spuscisz do 0. Sprawdz poziom po dluzszym postoju. Gdy bedzie za duzo to spusc i po klopocie.
maciek070188
25-02-09, 21:50
dobrze ze nie jedzilem tylko 500 metrow bo teraz doczytalem ze ma byc kolo 3.2 litra to za duzo wlalem gdzies zle pisali i sie posluchalem jestem zly haha jutro musze 300 ml zlac;]
bo tamten spuscilem dokladnie dosc
żeby zlać dokładnie to musiał byś miskę odkręcać :)
Mi przy wymianie zawsze wchodzi niecałe 3l i olej jest na max. tak ze spokojnie zlej te 0,6 l
mozesz odessac przez bagnet, i ile ponad gorna kropke zalales?
maciek070188
25-02-09, 22:00
noo tak z 4 mm pod gorna kropke jak przez bagnet? wezykiem? hahah
to jutro rano strzykawa pujdzie w ruch i nie musze bawic sie w podjazdy o ile wypali;p
żeby ci nie wpadł do środka;) ten wężyk a co za problem odkręcić delikatnie korek od miski i troszkę spuścić??? twój wybór:)
Pietras dobrze mówi. lepiej odkręcic korek a roboty mniej niż że strzykawką i ryzyka nie ma.
tylko trzeba dojechac na kanal, no i jest duza szansa ze sie upaprzesz ;]
Ja mam podobny patent jak Wunat. Strzykawka , słomka z baru , taśma i jazda :)
maciek070188
26-02-09, 08:24
ja nie mialem w poblizu kanlau i mam obniozne auto . Zajelo mi dzis to godzine ale dobieralem 30 minut wezyki bo musi byc taki w sam raz pozyczylem od Spryskiwaczy hahahah 6 strzykawek takich do polowy = ponad 50ml i MISJA WYKONANA troszke zabawy jest i sily bo zasysac trzeba i dlugo sie nabiera do strzykawy;] w sumie olej to gesty nie ma sie co dziwic :) ogulnie jestem zadowolony cos nowego haha pozdro temat zamkniety :)
Ja staram się znaleźć miejsce żeby przednimi kołami gdzieś wjechać np. krawęznik i wchodzę pod auto
maciek070188
26-02-09, 15:14
no tez dobre ale mi sie udało strzykawa i jest git;)