Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : dzwiek z centralnego zamka

dawid3211
25-02-09, 19:33
witamm oto moj problem: w mojej hani dzwi zamykaja sie automatycznie(na pilota) tyle tylko ze nie za kazdym razem :( musez powturzyc czynnosc aby sie zamknely.W czasie jazdy ponad to slysze dziwne stukanie,cykanie takie same jakbymm naciskal pilota i dzwi mialby sie zamknac nie wiem czy to jakas sciezka jest przepalona gdzies tam...czy co;/ sciagalem boczki z drzwi po stronie kierowcy i niby wszytko gra ale jednak nei do konca.....

no chlopaki smialo nie krepowac sie;D

Skoti
25-02-09, 23:45
Szukaj przy centralce z alarmu. Ciężko stwierdzić co ci "pyka". Musi jechać z tobą 2 osoba i szukać

skolopendra
26-02-09, 10:38
cykanie takie same jakbymm naciskal pilota i dzwi mialby sie zamknac nie wiem czy to

nie wykluczone że cięgna siłownika poluzowały sie ,a podczas jazdy siłownik zamyka na chwilę

dawid3211
26-02-09, 18:36
przewaznie zaczyna mi "cykac" jak wjezdzam na nierownosc i trozke autem tzresie wtedy zaczyna pojewiac sie dzwiek..widze ciezka sprawa;D za duzo pomyslow nie ma:(

lizik
01-03-09, 13:23
ja bym sprawdził połączenie centralki, tzn kabli z niej idących, skoro na nierownościach Ci wariuje to moze cos sie poluzowalo i od wibracji dostaje impuls, a cykanie to napewno dzwiek centralki bo w niej jest przekaznik ktory wydaje taki dzwiek (chodz z tym przekaznikiem nie jestem pewien do konca :d) a sterownik masz oryginalny czy kupowany? a i czy masz alarm czy tylko sterowany pilotami centralny? bo jesli masz alarm to pewnie posiadasz tez czujniki zapłonu i wtedy alarm mimo iz dostaje błedny sygnał zamkniecia pojazdu nie zamyka go bo silnik chodzi i slychac tylko "pykanie" centralki :d

dawid3211
02-03-09, 21:59
jutro wszytko posprawdzam raz jeszce ,co do sterownikow to nie wie poniewaz autko kupilem z zamkiem na pilota posiadam alarm rowniez..moze tak jak mowisz lizik cos kable slabo trzymaja ..prawdopodobne to jest podokrecam poprzykrecam posmaruje i poreperuje i dam znac jak wyszlo hehehe:) pozdro

lizik
02-03-09, 22:10
to jak cos to pisz bo jestem "troche" na biezaco bo ostatnio zakladalem i centralny i alarm :)

dawid3211
04-03-09, 19:15
no to sprawa wyglada tak : wszytko gra sciagnalem boczekj z drzwi i kable wszytko co mogloby sie polozowac bylo0 ok sprawdzalem wiele raz patrzylem doszukiwalem sie jakiegos bledu i nic jedyny moment kiedy zamek nie cykal byl kiedy odlaczylem centralke po zalaczeniu kabla spowrotem pojawil sie problem :( nie mam pojecia o co hcodzi.....