Zobacz pełną wersję : POtrzebna POMOC nie pali
Witam
Mam taki problem przekręcam kluczyk kontrolki sie zapalają, słychac cyknięcie i to wszystko nie kreci silnikiem nic. Świece wymienione dwa dni temu na ngk.
Mysle ze to rozrusznik, akumulator jest sprawny.
Moze macie inne pomysły. PLEASE!!!!
puknij młotkiem w bendiks, może się zawiesił
sprawdz napiecie na akumulatorze (czy oby napewno jest sprawny?)
Napiecie jest w porządku hmm ....
wal w ten bendiks. w polonezie mi swgo czasu pomogło :D
Wrzuć bieg i bujnij samochodem na włączonym rozruszniku tak, żeby silnik zrobił chociaż jeden obrót wałem. Powinien się odwiesić. A jak nie to wal młotkiem :razz:
Wiec tak padł rozrusznik:(:(:( Mam dostep do dozrusznika z silnika d16a8 i d16z2 czy bedą one pasowac do d13b2???
Siema, sluchaj, wez wyciagnij rozrusznik, w srodku sa taie miedziane styki( blaszki miedziane) moze one ci sie upalily, ja mialem tak w sowjej, nie bylo przejscia i dlatego robil tylko "cyk" i koniec. Koszt takich blaszek 15-20zl i moj rozrusznik smigal jak nowy. Sprawdz to nie ma duzo roboty z wymiana tego... gorzej zeby dostac sie do rozrusznika...wykrec filtr powietrza razem z obudowa, wyciagnij aku i powinienens miec dostep... pozdrawiam
Martin, Witam
mam dokladnie ten sam problem co opisywales to znaczy przekrecam stacyjke i jest tylko "cyk" i nic wiecej, niewiem o co chodzi prosze o rade
Pozdrawiam
Zdarzylo mi sie tak ze 4 razy slyszec cykniecie,caly w szoku odczekalem chwilke i juz odpalal bez problemu
pozdrawiam
Apfff...
U mnie było to samo. Weźcie fure na hol, wrzućcie 4, niech obróci całością kilka razy, potem powinien dać radę, albo nawet go na hol odpalcie, pojeździjcie kilka minutek i powinno być git :)
Wystarczy wrzucic dwojke i bujnać samochodem. Powinien rozrusznik zalapac. :idea:
a nie lepiej wyjąc,wyczyscic??? kiedys jak komus przeskoczy pasek rozrządu to sie odłuczycie szarpania...
Szarpanie na 4 biegu, deliktanie puszczając sprzęgło??
Szarpanie przepychając fure ręcznie na 2?
Joke :D
tu nie ma co szarpać tylko trzeba wymienić te blaszki w rozruszniku o których napisał Devil,szarpać to se można Poloneza albo Golfa w dizlu zimą
Kup sobie komplet szczotek i tulejek,posprawdzaj przewody,wyczysc wszystko i powinien hulac, chyba ze siadl elektromagnes to juz insza inszość.
dokladnie mialem tak samo to te miedziane blaszki sie wypalily zebym wczesniej przeczytal tego posta to bym zaoszczedzil 120 zl na mechaniku
Gdzie można kupić te miedziane blaszki, to normalna część zamienna? Będą mieli w ASO lub gdzie indziej na poczekaniu? Pzdr