Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Pudełko z diodą??

gazzz
24-02-09, 07:18
Czy ktoś wie co to za ustrojstwo?
http://images50.fotosik.pl/70/b09ec3707107349em.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b09ec3707107349e.html)

Czy w V gen. coupe EJ2 występowało podświetlenie nóg?

z tego tematu wiem ze nie ale to VI gen. http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=35690&highlight=pod%B6wietlenie

Ta dioda oświetla pedały,ale nie działa poprawnie raz świeci,raz nie,zwłaszcza na nierównościach drogi,jest po prostu luźna,tylko czy ona ma do tego służyć?

ppm702
24-02-09, 08:19
:D:D:D

to nie podświetlenie nóg, a czujnik wstrząsowy do alarmu i dlatego odzywa Ci się na nierównościach;)

Sławek
24-02-09, 18:10
Dwa w jednym, oświetlenie nóg i czujnik wstrząsowy.:D
Przy włączonym zapłonie, ten czujnik nie powinien świecić.

gazzz
24-02-09, 18:14
Przeważnie świeci w trakcie jazdy...a dlaczego nie powinien świecić?dodam ze alarm nie jest zaprogramowany.

Sławek
24-02-09, 18:19
U mnie po wyłączeniu alarmu, zostają jednocześnie wyłączone dodatkowe czujniki, nic nie świeci.

unr3al
14-02-10, 23:35
Podepnę się pod temat.
Mam pytanie czy warto taki czujnik kupić. Mój alarm ma możliwość podłączenia takiego czujnika i zastanawiam się czy jest sens.

Pozdrawiam

Budziniak
15-02-10, 18:03
Podepnę się pod temat.
Mam pytanie czy warto taki czujnik kupić. Mój alarm ma możliwość podłączenia takiego czujnika i zastanawiam się czy jest sens.

Pozdrawiam

A jak myślisz ??? Jeżeli jakiś paparuch będzie chciał wybić szybę to alarm zacznie wyć. Mocniejsze uderzenia w budę też powinno załączyć syrene. Masz tam potencjometr którym regulujesz Sobie czułośc tego czujnika aby od podmuchów wiatru alarm nie wył

stoowa
20-02-10, 21:42
no ja od konca nie jestem przekonany czy prawidlowo ustawiony czujnik wstrzasowy zareaguje na wybicie szyby... ultradziekowy na pewno...
ps.
no chyba ze ktos ma wstrzasowke tak ustwiona ze przejezdzajacy TIR tez ja wyzwala...

Budziniak
20-02-10, 21:51
Jeżeli zamontujesz ją w odpowiedni sposób i wyregulujesz to załączy się przy mocniejszym uderzeniem w szybę. Normalnie czujnik ten nie jest powieszony na kablu tylko na sztywno przytwierdzony do nadwozia wewnątrz.

ps.
no chyba ze ktos ma wstrzasowke tak ustwiona ze przejezdzajacy TIR tez ja wyzwala...

Jak rozkręcisz potencjometr na maxa to alarm się załączy nawet wtedy gdy obok Twojego lusterka przeleci bąk :D

Nemereth
20-02-10, 23:07
Normalnie czujnik ten nie jest powieszony na kablu tylko na sztywno przytwierdzony do nadwozia wewnątrz.

Zazwyczaj gdzies wisi albo lezy luzno... chyba ze sam sobie przymocujesz jak ja.

Jak rozkręcisz potencjometr na maxa to alarm się załączy nawet wtedy gdy obok Twojego lusterka przeleci bąk
żeś przegiął z wyobraźnią :)

Budziniak
20-02-10, 23:14
Nemereth przestań siać farmazony. Jak nie wiesz o co chodzi to się nie wypowiadaj. Czujnik wstrząsowy nigdy nie powinien leżeć ani wisieć luźno bo nie spełnił by Swojego zadania :( Boże co za ludzie.

Nemereth
20-02-10, 23:33
Nie pierdziel mi Budziniak.
To że nie powinien nie znaczy, że tak jest. Przymocowałeś u siebie? popraw i innym :)

Dam sobie ku**a rękę uciąć, że w sporej ilości aut po prostu leży sobie w jakimś dołku oparty o coś ale nie przymocowany na sztywno jak powinien.

Budziniak
21-02-10, 14:25
Nie pierdziel Łukaszu :)

Jeżeli zamontujesz ją w odpowiedni sposób i wyregulujesz to załączy się przy mocniejszym uderzeniem w szybę. Normalnie czujnik ten nie jest powieszony na kablu tylko na sztywno przytwierdzony do nadwozia wewnątrz.
Napisałem przecież że musi być założone Pro aby spełniało swoje zadanie. Jak ktoś montuje alarm samemu albo w szopie u jakiegoś Heńka to niech potem się nie dziwi że mu nogi na czerwono podświetla. Na forum użytkownik Kościech zajmuję się takimi sprawami w razie jakichkolwiek wątpliwości piszcie do niego.

Zazwyczaj gdzies wisi albo lezy luzno... chyba ze sam sobie przymocujesz jak ja.

Łuka napisałeś to w takiej formie jak by to było czymś normalnym mieć na odwal się zamontowany alarm dlatego tak zareagowałem
Mea Maxima Culpa

Nemereth
21-02-10, 18:37
Łuka napisałeś to w takiej formie jak by to było czymś normalnym

Tak Rafale :) W liceum dorabiałem sobie w warsztacie, głownie montaże bajerów, dodatkowych lamp, szpakówek, radyjek... i w wielu po prostu było to położone za schowkiem, pod konsolą środkową itp :) takie przeciętne samochody. Za jakość się płaci jednak :)

Budziniak
22-02-10, 23:53
Ładna mi duperela :) urządzenia które załącza alarm gdy jakiś telewizyjny qrwiszon jeden próbuje wpakować Ci się do fury.
Nie ważne

Nemereth
23-02-10, 14:18
Po prostu tak już jest w daily carach gdzie patrzy się na koszta by nie były za duże a wiadomo jaka płaca taka praca :)