Zobacz pełną wersję : letnie opony do Civica 5d
Witam.
Jakie polecacie letnie opony do Civica 5d?
205/55/16
Bo fabryczne się 'skończyły' a wiosna za chwilkę....
Pozdrawiam
znajomy sobie kupił Pzero i bardzo sobie chwali, lepiej trzymają, są o wiele cichsze niż Micheliny, które mu się wyząbkowały heh
ja na nowy sezon kupuje dunlop sp sport 01
http://www.dunlop-tires.com/dunlop_plpl/tyre_range/car_tyres/uhp/summer/sp_sport_01/index.jsp
co prawda 225/45/17 ake mysle ze to bardzo rozsadny wybor i dobra cena za ta jakosc
zastanawialem sie nad sportmaxxami ale jezdze glownie po miescie a nie wyczynowo i mysle ze sp 01 dadza rade
Te Dunlopy miałem w poprzednim szczawiu, i również z czystym sumieniem mogę je polecić.
Pzdr - Artur S.
Dunlopy SP Sport 01 alb BF Goodrich g-Force profiler jezdziłem na obu i dobre na mokrym a jeszcze lepsze na suchym.
Witam.
Zastanawiam się nad zakupem BFGoodrich G-GRIP 205/55R16 91W- to jakieś nowe opony - nie ma jeszcze do nich żadnych opinii....
Ta firma BFGoodrich to dobra? bo nigdy z tą firmą nie miałem do czynienia - a opony wyglądają całkiem nieźle bo już je widziałem.
Pozdrawiam
Haha, od kiedy opony mozna ocenic na wyglad? To trudne majac nawet fachowy osprzet, zreszta opone opisuje iles tam ronych parametrow (przyczepnosc, sterowalnosc, droga hamowania, aquaplaning, opory toczenia, halas etc) i nie istnieje cos takiego jak opona idealna. Poszukaj testow w magazynach motoryzacyjnych.
Ja pozostanę wierny michelinkom
BF goodrich o ile pamiętam należy do Michelina, wiec technologia podobna. Miałem w poprzednim aucie zimówki BF Goodrich i nie narzekałem
jako ze juz zmienilem setup na letni to moge powiedziec pareslow na temat opon ktore sie zdecydowalem zalozyc. nie sa to dunlopy sp sport 01 jak pisalem wczesniej bo trafily sie cale kolka w dobrej cenie obute w yokohamy AVS dB V550 94W i musze powiedziec ze przede wszystkim opony sa bardzo komfortowe w porownaniu z zimowkami good year'a, jak i letnimi GY F1 no i pieknie trzymaja juz przy tej temperaturze jaka ostatnio mamy. balem sie ze bedzie gorzej niz na zimowej ale czuje sie pewniej na tych oponach, nawet na mokrym jest git wiec z czystym sumieniem moge polecic te oponki
Już się przestawiłeś na letnie?? Boshe w pomorskim dzisiaj rano padał śnieg...
u mnie tez snieg jeszcze pada i calkiem sporo ciagle zalega! :)
wiem ze troche falstart moze ale nie moglem sie doczekac kiedy zaloze nowe kolka ale tak jak napisalem jezdzi mi sie duzo przyjemniej niz na zimowkach:D