PDA

Zobacz pełną wersję : Obnizenie na sprezynie czy komplet zawieszenia

Qban
23-02-09, 04:35
Szykuje sie do gleby hani po zakupie nowego felunku 15" (prosi sie o glebe) moja hanka to EK3 d15b vtec przywieziona z japonii jakies 5 miechow temu 48000k przebiegu, juz jej seryjne zawieszenie jest twarde, mysle o obnizeniu jakies -30mm max -35mm czy same sprezyny wystarcza (jak to sie ma do seryjnych amorow przy takiej glebie) twardosc jak najbardziej zblizona do seryjnych (o ile takie sa) autko juz przy seryjnym zawieszeniu i oponach 195/50/r15 ledwo sie gnie na zakretach ;) prosze o wasze porady

Pozdro..

!markos
23-02-09, 13:01
z japonii powiadasz.. a kierownice to poprzedni wlasciciel japonczyk przelozyl, tak?
twarde zawieszenie z fabryki? ciekawe, ciekawe.. i nie gnie sie na zakretach? to chyba jednak nie jest fabryczne.. albo jestes przyzwyczajony do daewoo matiz, ktory nie ma zawieszenia wcale..

obnizajace sprezyny + seryjne amortyzatory = crap

Whiplash
23-02-09, 13:38
kup sobie gwint TA technix i bedziesz zadowolony

Qban
23-02-09, 13:42
z japonii powiadasz.. a kierownice to poprzedni wlasciciel japonczyk przelozyl, tak?
twarde zawieszenie z fabryki? ciekawe, ciekawe.. i nie gnie sie na zakretach? to chyba jednak nie jest fabryczne.. albo jestes przyzwyczajony do daewoo matiz, ktory nie ma zawieszenia wcale..

obnizajace sprezyny + seryjne amortyzatory = crap

Markos mieszkam w Irlandii poczytaj najpierw zaden japonczyk nic nie przekladal bo jezdze po lewej mowie ze jest twarda bo taka jest i ma seryjne na pewno to moja pierwsza hanka moze tak wszystkie w tym silniku maja nie wiem i sie prawie nie gnie, a nie wcale dzięki za porade ze zbednymi docinkami....

tomay
23-02-09, 15:01
proponuje najpierw poszukać na forum!!!!!
-lock-