Zobacz pełną wersję : czarna smoła :)??
takie troszke dziwne pytanie ale będę malowac furaka i chcę najczarniejszy czarny ale nie perłe najlepiej jakiś 2 warstwowy lakier tak jak napisałem w temacie czarna smoła moze ktos z was mi coś polecić ew kody lakieru ..fotki ??:)
Tematy mogą być?
http://www.supraforums.com/forum/showthread.php?p=6255892
http://ls1tech.com/forums/paint-body-work/994078-what-blackest-black-paint.html
tematy całkiem na temat ale nie władam az tak biegle ang zeby zakumać który ten czarny jest najczarniejszy
Wałkowałem to i był o tym temat.... Pojechałem na parking pod centrum handlowym w słoneczny, letni dzień
i z "palety kolorów" wybrałem... Ja chciałem ładną ciemną czarną perłę.. Nowa Toyota Rav 5 i Alfa 157.. Wygrała Alfa z kolorem Nero Oceano Pearl bo perła jest niebieska...
Najczarniejszy czarny, to zwykły lakier bez dodatków. W mieszalnikach firmy Glasurit jest to kolor podstawowy czyli
że to do niego coś dodajemy jeśli chcemy mieć konkretny kolor któregoś producenta. (jeśli sie myle to niech mnie ktoś
poprawi).. Z tego co wiem taki lakier ma wadę bo podobno jest miękki.. Potwierdza to dwóch moich znajomych którzy mają
volkswageny - nowe polo i starszą borę... Aaa... ładny, ciemny czarny jest na nowym 911.. Jak coś to mogę załatwić nr koloru wg Glasurita, znajomy malował 911-tkę pół roku temu...
pzdr
a ja myślałem ze tardośc miekkość lakieru zalezy od klaru jaki zostanie wykorzystany
a co do kolorów to tak jak mówiłem perła odpada chodzi mi o czarny czarny 2 warstwowy najlepiej:)
maciek070188
20-02-09, 09:15
czarna mamba hahha;p hmm bez jaj czarny kolor jestem za;p ja bede sobie maske malowal na czarny metalik z grubymi ziarnami;p
Żeby był mega błyszczący czarny trzeba to zrobic w systemie 2-warstwowym (baza + bezbarwny), zwykły czarny akryl nie da takiego efektu. A co do twardości to wszystko zależy od jakości bezbarwnego, zresztą połysk też.
maciek070188
20-02-09, 18:03
a jak zrobic zeby byl bardzo metalik taki swiecacy grubosc ziarna czy co? slyszalem ze ktos bombki bil i wrzucal hehe?
Żeby był mega błyszczący czarny trzeba to zrobic w systemie 2-warstwowym (baza + bezbarwny), zwykły czarny akryl nie da takiego efektu. A co do twardości to wszystko zależy od jakości bezbarwnego, zresztą połysk też.
no wBsnie te| mi tak mówi ze zwykBy czarny podklad ale bezbarwny z 4 ,5 warstw i to najlepszej jakosci
ponoć najczarniejszy jest z punto nowego