PDA

Zobacz pełną wersję : Indiglo na żarówkach?

Toxer
19-02-09, 17:54
Witam mam taki problem poprzedni właściciel mojego auta zakładał zegary w stylu indiglo jednakże nigdzie za nimi nie mogę odszukać inwertera, a potrzebuję coś jeszcze pod niego podłączyć. Zadzwoniłem do typa jednak ten twierdzi że jak instalował niczego takiego nie musiał dokładać a sama nazwa inwerter nie wiele mu mówi. Do tego mam amperomierz, który też tak świeci. Jak włączę światła słychać ten charakterystyczny pisk, wiec już sam nie wiem co o tym myśleć.
Moje pytanie brzmi. Czy orientujecie się może czy były takie wersje zegarów opartych na żarówkach co wykluczało by istnienie inwertera. Dodaję pomocnicze zdjęcie, może ktoś ma takie albo coś mu świta w głowie.
http://img504.imageshack.us/img504/3299/img1568xx7.th.jpg (http://img504.imageshack.us/my.php?image=img1568xx7.jpg)

Sorrka za jakość zdjęcia, po za tym innego nie miałem :D

Sławek
19-02-09, 20:56
Jak słychać pisk, to inwerter musi gdzieś być- może dojdziesz do niego, słuchając skąd dobiega piszczenie.
Nie ma indiglo na żarówkach- chyba że tylko z nazwy.
A na fotce jest prawdziwe, które potrzebuje wysokiego napięcia (inwertera).

januwek
19-02-09, 21:28
Dokładnie jak pisał Sławek. Jak piszczy to inwenter musi być, a na fotce jest indiglo. Słuchaj i szukaj:) A wiesz wogóle jak wygląda? Bo może nie do końca wiesz czego szukać?

Toxer
19-02-09, 23:16
Nasłuchiwałem pisku skąd dobiega, macałem po kablach od zegarów i kurde nic, ktoś miał niezły patent na schowanie :O No spodziewam się niedużego kwadratowego pudełeczka ale nie widziałem/wymacałem nic nawet podobnego. Jutro rozbiorę jeszcze plastiki pod kierownicą może gdzieś tam na dole się podziewa.

januwek
20-02-09, 10:24
No u mnie to jest taka kostka o długości boku ok 1,5cm może 2 ale to już max. Czarna. Musisz zdąć kawałek obudowy bo tak to ciężko bdziesz miał...

Jakub Skalski
21-02-09, 11:18
Wtrącę słowo o charakterystycznym pisku gdy włączy się światła.Wydaje mi się że jest to dzwięk jaki wydaje brzęczyk gdy zostawimy zapalone światła i wysiadamy z auta.On sie oddzywa przy otwartych drzwiach.Gdy drzwi są zamknięte to nie ma tego dzwięku piszczenia.Proponuję sprawdzić jak jest z tym piskiem przy otwartych i zamkniętych drzwiach.Gdy są otwarte to jest to dzwięk od tej sygnalizacji zapalonych świateł.

januwek
21-02-09, 19:14
To jest zupełnie inny pisk. Po pierwsze to żeby był pisk o syglanizowaniu nas że są włączone światła to musi być wyłączony zapłon, a po drugie to ten pisk jest dość głośny a ten od indiglo jest cichutki.