Zobacz pełną wersję : Sprzęgło w EG5
Witam,
jakie sprzęgło jest w EG5 D16A9?
czy takie same jak w D16Z6?
I jakiej firmy polecicie sprzęgło odpowiadające serii, oczywiście w stosunku do ceny ;)
Interesuje mnie tylko komplet więc cena tak do 800 PLN.
Pozdrawiam
Proponuje sprzeglo firmy AISIN EUROPE KH-029 ok 670zl Sam w pracy montuje sprzegla tej firmy do Hond i zawsze dobrze sie sprawdzaja a sprzegla tej firmy sa montowane w niektorych japonczykach przez fabryke To oczywiscie jest cena kompletu czyli tarcza , docisk i lozysko oporowe
Dobra, napiszę też tutaj:)
Ja polecam Exedy - dobra jakość i na pewno w cenie się zmieścisz.
Przynajmniej ja jestem zadowolony... Życzę dobrego wyboru:)
Prosze podaj mi adres miejsca gdzie mogę kupić kompletne sprzęgło exedy do 800 zł.
Ja nie widziałem taniej niż 1100 PLN zwykłego Organica do hydraulicznego sprzęgła.
Ha, do D16A9 pasuje tarcza sprzęgła od poloneza :D
Prosze podaj mi adres miejsca gdzie mogę kupić kompletne sprzęgło exedy do 800 zł.
Jeśli to to samo sprzęgło co w D16Z6, to w Krakowie w JC na Zakopiańskiej dostaniesz (choć inne pewnie też są). Podejrzewam, że w Intercarsie też, podobnie w Harcie.
Nie chce mi sie coś wierzyć w te ceny, które podajesz - różnice mogą rzecz jasna być, ale żeby aż takie?
Nie ma mnie teraz w Polsce, bo bym Ci zadzwonił i sprawdził dokładnie - sam możesz spróbować w JC - 012-267-47-77
pytanie tylko - czy sprzęgło w D16A9 '92 jest takie same jak w D16A9 -'91 czy jest takie samo jak w D16Z6
różnica jest o ile wiem,
taka że w eg5 jest hydraulika,
stąd też troche inna konstrukcja sprzęgła,
poza tym może się okazać, że średnica tarczy różni się od tej w
D16Z6. Coś czuje, że wszystko wyjdzie przy wymianie.
Chcę jednak, żeby poszło to w miare sprawnie, a nie auto będzie
stało przez dwa dni albo i więcej.
Stąd też moje pytania, pytania o szczegóły.
pozdrawiam
moze rem by sie wypowiedzial, tyle skrzyni mu sie przez lapy przewinelo, to moze zna prawidlowa odpowiedz
Misiek jak kupilem ZC to dostalem do niego pakiet rachunkow za czesci, m.in. za tarcze sprzegla, napisane jest tak:
DAIKIN tarcza sprzegla 212x150x20x22.0
Moze cos to pomoze, ja rozumiem tylko co oznacza pierwsza liczba ;)
Aha, rachunek jest z JC w Wawie.
Niestety na 100% eni wiem jak jest :( bo ZC w 5gen to nieczesty widok i takiego czegos jescze u siebie nie mialem... Mimo to obstawialbym ze to bedzie to samo co cal reszta 5 i 6g cala D seria z tych lat miala jeden typ sprzegiel, Tasam srednica (212mm), ilosc ząbkow itd... Tak wiec mysle ze zakup takie tarczy bedzie sie wiazal z nieduzym ryzykiem...
Jak zalozysz to napisz jakie sprzeglo pasowalo...
Będe się kierował ty co napisał Szato.
jeśli u niego to chodzi to u mnie może też będzie,
jednak trzeba pamiętać, że nie jest to ta sama seria produkcyjna.
pozdrawiam
Caly kit napewno nie bedzie pasowal od 4 gena bo jest inne łozysko wyporowe, ale z tego co napisal szato to taracza wyglada na ta sama...
obstawialbym ze to bedzie to samo co cal reszta 5 i 6g cala D seria z tych lat miala jeden typ sprzegiel, Tasam srednica (212mm), ilosc ząbkow itd...
czyli dobrze rozumiem zestaw sprzegła (tarcza, docisk, lozysko oporowe) jest takie samo w d14a1 jak w d16z6??
Witam. Czy komplet sprzęgła z d16a9 z CRXa ED9 podejdzie do d16a9 w EG5? Chciałbym mieć pewność, żeby nie wywalać kasy niepotrzebnie.