Zobacz pełną wersję : Sprzęgło
Niestety w mojej Civie sprzęgło powoli kończy swój żywot (co wymaga ogromej koncentracji przy ruszaniu na światłach żeby nie wpaść w żabi skok, a o wyprzedzających mnie maluchach nie wspomnę). Chce wymienić cały komplet tj. tarczę sprzęgłową, docisk i łożysko opprowe. Znalazłem taki komplecik i w miarę niedrogo (380 PLN) firmy NKK. Czy może ktoś ma jakieś doświadczenia i/lub opinie eksploatacyjne o tym produkcie. Kumpel mechanik doradza mi sprzęgiełko LUK'a i nie wiem co robić ???. ...aha mam silnik D15B2
i NKK i LUK są ok, docisk ew jakis mocniejszy zamów :wink:
No LUK to niby takie drugie valeo.Troche ta cena niskawa za te nkk,z valeo kosztuje około 460zł.Trudno powiedzieć jak to twoje się ma do niego jakościowo.
Ja bym ciagnal z US zestawik Exedy ostatnio ogladalemi ceny maja niskie tylko niewiem jak z wysylka
:arrow: exady (http://cgi.ebay.com/ebaymotors/92-95-HONDA-CIVIC-DEL-SOL-EXEDY-CLUTCH-KIT_W0QQcmdZViewItemQQcategoryZ33730QQitemZ8032741 324QQrdZ1)
Proponuje AISIN EUROPE KH-038 ok 503zl lub SACHS 3000 821 701 niestety ok 755zl :?
Ja bym ciagnal z US zestawik Exedy ostatnio ogladalemi ceny maja niskie tylko niewiem jak z wysylka
A dlaczego z USA? Ja dokładnie takie ostatnio założyłem u siebie - kupiłem w Polsce i wyszło mnie taniej niż gdybym sprowadzał (nie wspominając czasu oczekiwania...)
Ale Exedy to dobre sprzęgiełko - polecam:)
tak a gdzie zakupiles :?: i jaka cena
są naprzyklad w INTERCARSIE!!!! i ceny sa naprawde ok!!!
ta hmm ostatnio bylem mna ich stornie i niewidzialem ale moze niemaja na stronie musze sie przejechac kiedys.
Dzieki kosi za przyklad :!: :!: :!:
tak a gdzie zakupiles n i jaka cena
No mi akurat załatwił kolega (mechanik z serwisu hondy). Brał to z JC i zapłaciłem za całość 400 PLN (docisk Exedy, tarcza Exedy i łożysko NSK). Uważam, że to dobra cena :)
Miał jakieś zniżki ma się rozumieć, ale ogólnie nie wychodzi chyba dużo drożej - przynajmniej IMO nie opłaca się ciągnąć tego ze Stanów.
są naprzyklad w INTERCARSIE!!!! i ceny sa naprawde ok!!!
No tam na pewno też mają. A i ceny u nich przyzwoite
to fakt 400zl to super cena jak na exedy musze sobie podjechac i zobaczyc czy maja do mnie i jaka cena dla zwyklego smiertelnika :lol: