Zobacz pełną wersję : Czy to to przekładnia?
Mam pytanie czy przekładnia objawia sie jak wezme kierownice skrece i szybko puszcze ona wraca do "swojego" poprzedniego polozenia ale slychac jakis stukot. Czy tak wlasnie objawiaja sie owe juz wiele razy wymieniane problemy z przekladnia?
U mnie nie bylo takich objawow. Stuka na poprzecznych nierownosciach. Jak przyjedziesz kiedy na spota, to poslucham i powiem, Ci, czy odglos taki jak byl u mnie przed wymiana sprezynki, ale juz teraz moge powiedziec, ze nigdy nie dzialo sie to podczas odkrecania kierownicy na swoje wlasciwe polozenie.
Witam,
U mnie poza stukami na nierównościach przekładnię-gzrechotkę słychać także w czasie kręcenia kierownicą na postoju oraz przy skrętach na małej prędkości...ten typ tak ma a ja mam już to gdzieś...:D
pozdro :cool:
Hmmm ale to nie tak to sie dzieje gdy skrecam kierownica na postoju lekko gdzies z polobrotu i nagle puszczam kierownice i w momencie gdy ona samoczynnie odkreca sie o te pol obrotu to jest lekki stukot, zastanawiam sie czy to luz na drazkach czy ta wlasnie ta .... przekladnia. To jak Leoo bedziesz na spocie 3 marca to musze z Toba pogadac powiesz mi co i jak :)
Temat mozna zamknąc, problem slynna sprezynka, rozwiazanie problemu - poprzez smarowanie i wyregulowanie sprezynki, poki co dziala na jak dlugo zobaczymy :)