PDA

Zobacz pełną wersję : Klimatyzacja

misiek1
17-02-09, 20:41
Zabieram się za kompletowanie klimatyzacji. Stąd pytanie co jest potrzebne włącznie ze wszystkimi przekaźnikami i czujnikami. Ewentualnie jakieś schematy do czego trzeba podpiąć sprężarkę i wentylator chłodnicy klimy, którędy w komorze silnika prowadzone są przewody z gazem, jednym sowem wszystko co się ma do montażu klimatyzacji. Czytałem na forum że nie będzie pasowało kilka elementów z samochodu wyprodukowanego na rynek UK, co dokładnie? Na co trzeba zwrócić szczególną uwagę przy zakupie i montażu. Jeśli uda mi się skompletować wszystko to będę montował osobiście.

Wojtas0405
04-03-09, 20:09
Właśnie wczoraj skończyłem zakładać klimę do siebie. Tu jest wszystko co potrzebne http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=564753606. Ja kupiłem cały komplet z rozbitka za 900 pln. Wszystko pasowało idealnie montaż banalnie prosty choć zajmuje trochę czasu. Cały układ jest w serwisówce rozdział 22. Jedynie co trzeba wymienić na nowe to osuszacz koszt 60 pln z przesyłką.

uuuplask
08-03-09, 03:07
Podepnę się do tematu. Jaki byłby kosz montażu klimy wraz z zakupem w Civicu 5d 98, silnik D14A8?