Zobacz pełną wersję : Awaria --- prosze o pomoc !!Civic Coupe 5 generacji
Witam, mam awarie a dokladnie odlutowaly (odspawaly) mi sie obie rurki od zaglowka siedzenia posazera w Civic Coupe 5 generacji. Czy jest mozliwosc zrobienia tego, czy zna ktos kogos lub miejsce gdzie by mi to zrobili, ewentualnie pomysl jak to zrobic samemu, albo kupno nowego zaglowka jakby ktos mial na sprzedaz. PS: jezeli post jest w niewlasciwym miejscu przepraszam i prosze o przeniesienie w dobre miejsce. Pozdrawiam. Krosio.
Ja mialem podobnie u siebie. Rozebralem zaglowek, nawiercilem otwory w oknstrukcji zaglowka i tych pretach i znitowalem razem do kupy. Jedynym problemem w takim przypadku jest same rozebranie zaglowka. Tapicerka jest polaczona na takich haczykach(zatraskach), wiec nie ciagnij jej na sile, tylko z glowa i wyczuciem trzeba ja rozpinac. Niestety niemam zadnych fotek.
wyjmujesz zaglowek od dolnej strony z jednej strony jest material naciagniety na zaczep pokombinuj chwile, potem juz z gorki wyciagasz gabke oddzielasz blache od niej spawasz rurki wsadzasz naciagasz material zaczepiasz na zaczep i jush
, tez mialem ta sama usterke i sobie elegancko poradizlem, nie jest to trudne
A ja wstrzyknąłem piankę montażową zostawiłem na noc i jest efekt ten sam i nie trzeba sobie spawaniem zawracać głowy.
dzieki chlopaki za pomoc pozdrawiam Krosio
A ja wstrzyknąłem piankę montażową zostawiłem na noc i jest efekt ten sam i nie trzeba sobie spawaniem zawracać głowy.
tylko że zagłówek nie jest dla ozdoby tylko jak ktoś w Ciebie przydzwoni żebyś karku nie połamał, nie wiem czy na piance montażowej spełnia swoje zadanie i efekt jest ten sam :roll:
i lepiej zeby nigdy tego nie musial sprawdzac
zaglowek juz rozebralem teraz tylko pytanie czy bedzie spawany czy nitowany, tak czy tak do srodka napuszcze troche pianki zeby to usztywnic bo jakby na to nie patrzec jest to juz naruszone