Zobacz pełną wersję : wyrzuca plyn spod korka chlodnicy
jaka moze byc przyczyna tego ze ciagle wyrzuca mi spod korka chlodziwo ? korek jest nowiutki Skunk2,a na moim starym oryginalnym tez przepuszcza. co to moze byc ? zle odpowietrzony uklad ? dzieje mi sie tak od czasu jak wymienilem chlodnice na nowa nieoryginalna.na starej nic takiego sie nie dzialo chociaz byla dziurawa leciutko.
skolopendra
17-02-09, 19:02
dzieje mi sie tak od czasu jak wymienilem chlodnice na nowa nieoryginalna
i może być przyczyna .bo zapewne nie wiadomo co to za cudo kupiłeś ?
no nie bede sciemnial, jedna z najtanszych na allegro. ale wyglad tego wlewu jest identyczny
moze byc identyczna ciekawe jakie wykonanie
wiesz ze koreczek jest skunka i nowka ( czyli szczelnosc trzyma hmm powinien )
to nieznaczy ze chlodnica ma poprawny odlew do koreczke czyli moze nietrzyma szczelnosci przez wlew zle wykonany.
tzn gumeczki na korku niestykaja sie ze sciankami glodnicy i bedzie lippa..
A auto ci nieprzegrzewa sie ?? jak smigasz.. moze poprostu masz klopot z ukladem chlodzenia..
a jak z wyrownawczym leci tylko przez korek a tam co sie dzieje ??
auto mi sie nie przegrzewa. przynajmniej wnioskuje to ze wskaznika na desce (mam ze 2-3 mm poniżej środka czyli wg mnie normalnie). jesli chodzi o wyrownawczy to tam jest wszystko wporzadku nic tamtedy nie ucieka. ewidentnie widac ze leci spod korka.a moze plynu mam troszke za duzo i gdy temperatura wzrasta a wraz z nia cisnienie korek nie wytrzymuje ? albo zle odpowietrzone ? odpowietrzalem zgodnie z instrukcja bodajze amerykanska. czyli korek zakrecamy do pierwszego zatrzymania, nastepnie wlaczamy silnik i az do dwoch wlaczen wentylatora zostawiamy. odkrecamy korek i dolewamy w razie potrzeby plynu.
Okiej a powiedz mi czy masz w chlodnicy podlaczenie tego wezyka co idzie do zbiornika wyrownawczego...
nadmiar plynu w ukladzie powinno byc tam wywalane a nie przez korek.. to nie Polonezz ze wali plynami z pod maski :)
oczywiscie ze mam :) no wlasnie wiem i mnie tym bardziej to boli :(