Zobacz pełną wersję : Jakie opony do civica 93r 195/50/15
witam wszystkich.
za niedlugo sezon bezśniegowy :D i rodzi sie pytanko, jakie kupic opony 195/50/15,w miare rozsadnej cenie,ale żeby coś reprezentowały swoją jakością....wole wydać troche wiecej kasy niż kupić kiche.
ni ten dzial, przenosze
a swoja droga juz bylo troszke o oponach i wystarczyloby poszukac
proponuje Toyo, Yokohama, Kumho...
Kuhmo? Napewno jest proponujesz? :shock:
ale nie te tanie niskie modele kumho, ale te z wyzszej półki. ecsta albo supra.
ja mam bf goodrich g-force super chuck noris edition i polecam. cena rowniez przystepna
ale nie te tanie niskie modele kumho, ale te z wyzszej półki. ecsta albo supra.
dokładnie...smigam na takich i polecam.....
A ja sie podczepie :) bo mam pytanie o oponki
mam falki 15x7 obecnie oponki 195/50 a czy da sie zalozyc i czy sa dostapne w takim rozmiarze, 175/45 lub 50 albo 185/45 lub 50 ?
Widzial ktos gdzies takie ?
pozdro.
a co mozecie powiedziec o Barum Bravuris 195/50R15?
glosna i nie za dobrze trzyma na mokrym. mialem w rozmiarze 185/60/14
ja przelatałem ost sezon na 195/50/15 Toyo T1R i jestem nimi bardzo zadowolony na lato już innych nie kupie chyba ze bede mial duzo wiecej kasy to pomysle np o Nitto hehe
co do 15x7 wątpie zeby bezpieczne bylo zakladanie 175
w specyfikacjach zawsze jest 195 lub 205
Piotrek Klag
08-02-06, 14:29
Witam!
Jeżdże na irelli P5000 - polecam - na deszcz leszpzcyh oponi nie znam - na suchym idą też jak rakiety.
Jakolwiek jak leje deszcz i na autostradzie ludzie jada 120 to ty możesz giąc ile sie da ;)
W sumie już za późno, bo dziś kupiłem ale i tak się spytam: Uniroyal Rainsport 1 i Falken ZE 512 mogą być? Nie zabiję się na nich?
na kazdych sie mozna zabic. trza z glowa jezdzic ;)
rainsporty sie szybko koncza na suchym.
Ja mam Uniroyal Rainsport 195/50/15 i jestem bardzo zadowolony :)
Ale to szeroka opona jak na 195 i na seryjnym zawieszeniu dobija mi i obciera o nadkola.
pozdro.
A ja przymierzam sie do Uniroyalow ale starszy model Rallye 550 - na opony.com.pl opinie sa bardzo przyjemne, mozne je dostac ok 165pln za 195/50R15 w intexie H
Ale to szeroka opona jak na 195 i na seryjnym zawieszeniu dobija mi i obciera o nadkola.
195 to właśnie szerokość w mm :D. Sprawdź offset w felgach raczej.
A ja przymierzam sie do Uniroyalow ale starszy model Rallye 550 - na opony.com.pl opinie sa bardzo przyjemne, mozne je dostac ok 165pln za 195/50R15 w intexie H
A ja dostałem roczne Rainsporty 1 w bardzo dobrym stanie (7-8mm) za 125 ;).
Rozmiar ten sam.
havok - wcale nie. Porownaj sobie opony o szerokosci 195, a zrozumiesz w czym tkwi roznica.
fakt, ze co firma to inny wymiar rzeczywisty na oponie o takim samym oznaczeniu rozmiarowym. no ale offset na feldze tez gra role.
Porownaj sobie opony o szerokosci 195, a zrozumiesz w czym tkwi roznica.
Hmm, faktycznie się zagalopowałem. Rainsporty mają rant i to już robi różnicę.
To jakiej firmy 195 jest najszersze? :D