PDA

Zobacz pełną wersję : Problem...

kierowca66
17-02-09, 01:06
Witam.Ostatnio zalożyłem temat spadajacych obrotow ktory zostal zamkniety a mianowicie -
Mam problem mianowicie normalnie obroty mam tak na 800 na luzie.Gdy czasami jade to pojawia mi sie check engine i wtedy obroty spadają do 400-500 .Jak wylacze silnik i wlacze pozniej to juz check engine sie nieświeci ale obroty są niskie.Pozniej jezeli samochod postoi jakis okres czasu wszystko wraca do normy.Robi mi sie tak raz na jakiś czas.Co to może być?
Ps.w chwili zapalenia check engine czuc takie jedno sekundowe zapchanie jakby tak silnik przestal pracowac

Polecono mi zrobic samodiagnostyke.Oddalem samochod na warsztat zostal podlaczony pod komputer i nic niewykazalo zero bledow.Aparat zaplonowy ok plus ogolny przeglad .Wiec jak myslicie co to moze byc bo juz niewiem nikt z mechanikow u ktorych bylem niewie co jest a samochod w kazdym miejscu moze mi nieodpalic.Pomozcie

siemens_15
17-02-09, 02:00
Miałem podobny problem, który pojawił się od momentu kiedy skończyło mi się paliwo. Samochód zgasł, dolałem z kanistra żeby dojechać na stacje. Po zatankowaniu samochód zapalił normalnie, ale od tego czasu obroty spadały prawie do zera, samochód gasł, tracił moc i ciężko było odpalić. Myślałem, że rozwaliłem pompe paliwa przez zassany syf z baku. Na szczęście skończyło się tylko na wymianie filtra paliwa. Polecam zacząć od wymiany filtra paliwa Panie bracie :)

przepity
17-02-09, 07:11
drogi kolego kierowca66 pod takie podłączenie to ja Ci mogę pod nintendo zrobić i tez nic nie wykaże, w hondach robisz samodiagnostykę po tym jak wyskoczył Ci check engine samemu , nie potrzeba do tego mechaników, elektryków i inżynierów, jak to zrobić, na gorze masz takie coś jak" szukaj" było czystamilionow

jak by szukajka nie pomogła to tu o " http://fotoporadnik.prv.pl/ " moze znajdziesz tez, zdiagnozuj blad, wyszukaj na forum co oznacza, zreperuj i ciesz się dalej bezawaryjna jazda

kaktusr
17-02-09, 11:43
Ja bym obstawiał Sonde Lambda. U mnie były podobne objawy z tym że po zapaleniu check engine falowały obroty. Po ponownym zapaleniu silnika check engine gasł i znowu pojawiał się po paru km zazwyczaj w przedziale obrotów do 3.5. Sprawdź sondę najlepiej by było podmienić od kogoś znajomego bo samo pomierzenie jej może nic nie wskazać.

kierowca66
20-02-09, 22:45
Filtr paliwa wymieniany byl jakis czas temu.A robilem samodiagnostyke(tzn ktos mi robil i nic niewykazuje)

Sławek
20-02-09, 22:59
Skoro check się palił, to samodiagnostyka musi wykazać błąd, chyba że:
- w międzyczasie był odłączony akumulator
- ktoś nie umie robić samodiagnostyki:)
- padł komp