Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Kilka pytań dot Cifa HB '93

M@rcin
28-01-06, 00:45
Pytanko nr:
1. Jaki środek polecacie do przesmarowania zamków w drzwiach i ewentualnie prowadnic w szybach bo jakoś tak dziwnie wolno i z oporem się opuszczają.
2. Mam problem z hamulcem ręcznym. Po tygodniu używania przestaje "trzymać".Zajerzdźam do mechanika on rozkręca bębny podciaga hamulce i to na jakis czas wystarcza.Linka jest na max naciagnieta. Z tego co wiem hamulce sa samoregulujace. Co z tym fantem zrobić!?
3. Ostatnio zauważyłem, że koło pedału sprzegła sączy się płyn hydrauliczny.Ubywa go mało ale jednak.Przedewszystkim brudzi dywaniki :/ Może trzeba jakąłś uszczelke wymienić?

hunter
28-01-06, 19:00
Witam
Ad.3
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=9506&highlight=sprzeg możliwe że u ciebie też może zajść konieczność wymiany
Ad.1
co do środka to nigdy nie uzywałem nic szczególnego, zameczki smarowałem resztkami oleju syntetycznego (ponoc nie wskazane bo gestnieje na mrozie, ale nie miałem z tym problemu, a mrozy z tego co mozna było zauważyć nie były małe :)
Ad.2 myślałem jeszcze o klockach, że już sie wytarły, ale skoro mechanior ci rozbierał i nic nie wykminił wieć nic mi na razie nie przychodzi do głowy
pozdro

M@rcin
29-01-06, 16:21
Hunter dzięki za zainteresowanie, będe coś kombinował. Pozdro