Cloud
16-02-09, 00:46
Witam mam pytanko jak w temacie. Ostatnio czytałem o filtrach na forum. Bodajże havok zamieścił dobry link z porównaniem stożków i faktycznie najlepiej wypada apexi. Na stronce podają że przyrosty mocy sięgają 14 koni. Mam pytanko jak to jest? czy to poprostu maksymalny przyrost jaki można osiągnąć czy jak? Gdzieś kiedyś czytałem że przyrosty zależą od silnika i że im mocniejszy i porządniejszy tym więcej da taki dolot z porządnym stożkiem ale to raczej nie było zbyt profesjonalne źródło więc wolę się upewnić u speców od [H]. Pytanie czy taki stożek dawałby różne przyrosty przy D14Z4? B16A2? i B18C4? czy raczej porównywalne?
I druga kwestia - jeżdżę D14Z4 i chciałbym z racji zakręcenia na punkcie modów podłubać. Na swapy czy zmiany fury nie mam funduszy. Ale myślałem nad niedrogimi metodami podniesienia mocy. Mój aktualny plan to dolot ze stożkiem właśnie Apex'i zamiast serii, kolektor 4-2-1 i reszta wydechu 2,25'' najprawdopodobniej bez kata a raczej ze strumienicą. Czy ktoś kto ostro siedzi w temacie mógłby napisać jakiego wzrostu mocy mogę spodziewać się na takim setupie i przybliżone koszty takich modów? może być na pw :D
I druga kwestia - jeżdżę D14Z4 i chciałbym z racji zakręcenia na punkcie modów podłubać. Na swapy czy zmiany fury nie mam funduszy. Ale myślałem nad niedrogimi metodami podniesienia mocy. Mój aktualny plan to dolot ze stożkiem właśnie Apex'i zamiast serii, kolektor 4-2-1 i reszta wydechu 2,25'' najprawdopodobniej bez kata a raczej ze strumienicą. Czy ktoś kto ostro siedzi w temacie mógłby napisać jakiego wzrostu mocy mogę spodziewać się na takim setupie i przybliżone koszty takich modów? może być na pw :D