Zobacz pełną wersję : luzy przy hamowaniu ?
Witam mam taki problem, a mianowicie że teraz jest dużo śniegu a moja hanka nie ma abs ;] to czesto przy hamowaniu blokuje mi przednie koła, czyli normalka, i mowie już o co chodzi:
jak zablokuje koła i zaraz pusze to czuje w przednim prawym kole taki luz przód-tył, wyraźnie to slychać i czuć na kierownicy, jak myslicie co tam poszło? swożeń wahacza?
W takim pukaniu w przednim kole ciężko zdiagnozować co puka. Może to być sworzeń, końcówka drążka kier, gumy wahacz, łącznik stab.... Nie wiem czy w twojej okolicy się tak da ale jak mi coś puka to jadę tam gdzie przegląd auta robią. Za dwa piwka to mi autko zawsze na tych trzepakach posprawdzają i mam pewność co wymienić.
witam,
ja sie nie za bardzo orientuje ale lekki luz to zawsze czuc, bo przecież klocki nie są na sztywno montowane w jażmach, i dają takie uczucie jak by coś było luźne i stukało, zwlaszcza przy szybkim blokowaniu i odpuszczaniu hamulca, a jeśli coś stuka to polecam zacząć sprawdzanie od swożnia dół, potem sprawdzić górny wachacz i górny sworzeń,
Pozdrawiam