Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Carbon Dynamic Airbox :)

Cola_ldz
27-01-06, 12:37
Witam. Mam pytanko. Planuje założyć stożek ale zastanawiam się czy nie lepszym rozwiązaniem był by zakup CDA firmy BMC. W jakimś teście widziałem że w przeciwieństwie do stożka który poprawia moment obrotowy w górnym zakresie ten system poprawia go w całym zakresie obrotów. I właśnie nie wiem czy kupić to czy wystarczy stożek, śilniczek słaby :( więc nie wiem czy to coś da. Moge go kupić używanego przez 2miechy za ok 250zł Warto wydać tyle kasy czy lepiej kupić zwykły stożek np aoma za 60zł. Pozdro

lukiasz
28-01-06, 02:39
może zacznij od tego jaki masz silnik

Cola_ldz
28-01-06, 20:30
d13b2

elmer
28-01-06, 20:47
To jest cena dobra jak za BMC CDA, ale przy D13 to szkoda w ogóle inwestować w silnik.

Cola_ldz
28-01-06, 21:13
A no niestety śilnik jest jaki jest. Jak bym teraz kupował honde to szukał bym innego ale wtedy się nie znałem i teraz za to płace :( hehe

Szkoda bo CDA bardzo fajnie wygląda :) i cena też nienajgorsza.

spiderGT
28-01-06, 21:35
dla kogos mocno przywiazanego do swojego auta, do tego bez wiekszych mozliwosci zmiany, nawet niewielka poprawa osiagow sprawi duza radosc wiec jak mozesz sobie na niego pozwolic to moze warto,do tego pod maska bedzie cieszyc oko:)i zawsze go mozesz w przyszslosci zamontowac do nastepnej mocniejszej hani:)
pozdrawiam

Cola_ldz
31-01-06, 20:45
Mam jeszcze pytanko czy 5000km to dużo czy mało jak dla takiego filtra i czy orientuje sie ktoś czy wkłąd CDA można wymienić po zużycziu czy czszeba całośc nową? Pozdro

Lcfr
31-01-06, 20:59
no i musisz sie jeszcze liczyć ze zrobieniem nowego dolotu do gaźnika...
przecież nie założysz go do seryjnej puszki/obudowy filtra...
wiec musisz nową rurę od gaźnika itd...

Cola_ldz
31-01-06, 21:30
To to wiem :) wywale całą puche z filtrem zrobie dolocik