Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Listwy boczne Vgen

chris077
15-02-09, 11:28
Witam. Mam pytanie bo nigdzie nie znalazłem odp. a nie chciałbym nic uszkodzić. Muszę zdjąć listwy boczne w swojej hance. Listwy boczne ( te na drzwiach i na tylnej części) są nie na klej lecz na wczepki ( czy jak to sie tam nazywa :)) i teraz pytanie czy od strony zewnętrznej pociągnąć listwę, próbować podważyć ? czy kombinować coś od strony wewnętrznej gdzie dostęp jest bardziej ograniczony??

Jacobs34
15-02-09, 12:40
Wszystkie zaczepy są na zatrzaski i dostęp do nich masz od wewnątrz. Tak więc z drzwi musisz zdjąć boczki a z tyłu także konieczne jest zdjęcie plastikowych boczków. Od zewnątrz bym nie próbował ponieważ można uszkodzić lakier. Powodzenia

adasiek_
15-02-09, 12:43
nie rwij na sile, bo koszt nowych zaczepow w ASO to pareset zlotych, wiec lepiej nie uszkodzic :D

chris077
15-02-09, 13:07
Akurat cale boki i tyl autka w srodku mam rozberany( do wstawienia reperaturek). Problemem bylo dostanie sie do zastrzasku przy slupku(w tylnych cwiartkach) ale jak zdjalem 2 poprzednie i pchnalem listwe w strone drzwi to zeszlo ladnie z ostatniego przy czym sam zatrzask zostal, mozna go bylo pozniej wyjac :) z drzwiami problemu nie ma :)