awigdackp
14-02-09, 15:01
Witam, mam jeden dylemat - po kilku wizytach u gazownika z problemem przełączania benzyna-gaz (szarpało) w sekwencyjnej instalacji, gaziarz stwierdził że padła listwa wtryskowa i zmienił z czerwonego VALTEKA na REG OMVL niebieski z plastikową listwą i problem dalej był ten sam więc zmienił sterownik na inny i wtryskiwacze zpowrotem na VALTEK - szarpanie ustało , ale miałem wrażenie że na tych wtryskach OMVL autko lepiej się zabierało do jazdy ( tylko bardzo głośno cykają) z kolei on twierdzi ze te wtryskiwacze VALTEKI i OMVL są takie same i nie powinne robić różnicy ale jak powiedział może zamienić na OMVL.
Stąd mam pytanie do szanownych forumowiczów którzy mają lub są obeznani w tych sprawach bo nie chcem żeby mi nie potrzebnie klekotało pod maską gdy zamienie wtryskiwacze ,jeśli auto będzie jeździło tak samo.
Z góry dzięki za wypowiedzi.
Stąd mam pytanie do szanownych forumowiczów którzy mają lub są obeznani w tych sprawach bo nie chcem żeby mi nie potrzebnie klekotało pod maską gdy zamienie wtryskiwacze ,jeśli auto będzie jeździło tak samo.
Z góry dzięki za wypowiedzi.