Zobacz pełną wersję : Miska olejowa
Witam wszystkich, mam szybkie pytanie i zalezy mi na czasie, mianowicie czy do civica mb 4 silnik D16B2 dobiore miske olejowa z innego modelu silnika wiem na pewno juz ze nie pasuje od Z6 ani bodajze Y3.
Prosze o podpowiedz poniewaz Hania stoi bez michy a zalezy mi na jak najszybszym uruchomieniu
wojtek5300
14-02-09, 20:19
Bierz starą miske i jedz na szrot . Ja tak zrobiłem i za drugim razem sie udało . Mają kupe silników o hondy . Trzeba zwrócic uwage na rozstaw srub mocujacych miske i na wyciecie które jest chyba na jakis simering czy coś podobnego . Ja za pierwszym razem zle dobrałem i wymieniałem . Znalazłem ładna ,bez rdzy za 100zł.
Już jest zrobione. Mogę tylko powiedzieć uzytkowinikom D16B2, że znaleść miske do tego silnika graniczy z cudem a o przypasowaniu z innego tez mozna zapomniec
graniczy z cudem a w dwa dni znalazłeś ? :D ja do d14a2 szukałem 7 miesięcy :p
A czy do D15Z8 można dopasować z innego silnika bo na allegro pojawiają się rzadko a jeśli już to 250 złociszy wołają skurkowańce ?? Moja nie jest pęknięta ale pogięta - chcę wymienić bo coś rano na zimnym silniku mi się długo kontrolka świeci (ok 10 s.) i podejrzewam że to od tego.
graniczy z cudem a w dwa dni znalazłeś ? :D ja do d14a2 szukałem 7 miesięcy :p
szukalem duzo wczesniej w jak rozebralem to mialem w rece od D16Z6 no ale niestety to niebyło to.
Ale dzieki pomocy Caira za co mu bardzo dziekuje udało sie wynalesc takowa miche na ostatni gwizdek bo juz mialem albo montowac stara albo jechac do serwisu i brac za kolosalna cene 580 zeta :eek:
szukalem duzo wczesniej w jak rozebralem to mialem w rece od D16Z6 no ale niestety to niebyło to.
Ale dzieki pomocy Caira za co mu bardzo dziekuje udało sie wynalesc takowa miche na ostatni gwizdek bo juz mialem albo montowac stara albo jechac do serwisu i brac za kolosalna cene 580 zeta :eek:
Kolego a dowiadywales sie o jakis zamiennik np w JC? tez mam D16B2 i jest juz skorodowana i myslalem wlasnie szukac nieorginalnej
Zamienniki są i ceny przyzwoite, tylko że wszyscy odradzają zamienniki.
Kolego a dowiadywales sie o jakis zamiennik np w JC? tez mam D16B2 i jest juz skorodowana i myslalem wlasnie szukac nieorginalnej
dowiadywalem sie ale niesty nie mieli, tak samo w innych sklepach z czesciami do japoncow ogólnie strasznie ciezko, a jezeli chodzi o zamienniki o tez slyszalem ze nie do polecenia, jak bys znalazl to sie pytaj czy to jest z aluminium czy stal
Wczoraj pytałem lokalnego handlarza częściami do hond i rover-ów to powiedział, że mogę dobrać coś do D15Z8 ale trzeba szukać miski od silnika który ma w oznaczeniu właśnie litery tak jak mój czyli D i Z . Czy tak faktycznie jest ?
Prawodopodnie mam do wymiany uszczelke pod miska olejowa, gdy bylem pytac w sklepie motoryzacyjnym o uszczelke facet mi powiedzial ze bedzie ciezko... ze tam chyba nie ma uszczelki tylko to jakos skladane inaczej, prawda to jest? Silnik to D14Z4.
jest uszczelka... i jedyny dobry wybor to podobno uszczelka z ASO hondy
Wczoraj pytałem lokalnego handlarza częściami do hond i rover-ów to powiedział, że mogę dobrać coś do D15Z8 ale trzeba szukać miski od silnika który ma w oznaczeniu właśnie litery tak jak mój czyli D i Z . Czy tak faktycznie jest ?
ja tez tak myślałem ze mi spasuje i np już wiem ze od D16Z6 nie spasuje do D16B2,jest różnica dosłownie 2 szpilek:confused:
ja tez tak myślałem ze mi spasuje i np już wiem ze od D16Z6 nie spasuje do D16B2,jest różnica dosłownie 2 szpilek:confused:
Czyli pewnie jest tak jak napisałem - obydwie litery w oznaczeniu silnika muszą być takie same żeby można było zastosowac zamiennie części, choć pewnie i tak niektóre części będa się różnić bo to w końcu dwa różne silniki o różnych oznaczeniach.