PDA

Zobacz pełną wersję : Rozkminka z lampami o co chodzi

flamejack
12-02-09, 22:50
Mam do was pytanko w moich tylnych lampach buda ek4 96 swiatla pozycyjne swiecą się tylko paski na samym dole lampy,gdy wciskam stop paski zaczynają świecieć wyraźniej .teraz pytanie górna, trójkątna część lampy wcale się nie pali ani podczas jazdy ani podczas hamowania poprostu wcale czy tak ma być , czy da się to przerobić ,czy coś siadło jakieś bezpieczniki,zarowki ,czy w tym roczniku poprostu tak jest:confused: pomocy

PeJot
12-02-09, 23:05
Żarówki są dwu-włóknowe, pozycyjne + stop i musi się palić drugie włókno jak hamujesz --> trzeba by sprawdzić żarówki i bezpieczniki.

flamejack
12-02-09, 23:10
czyli cos moglo soe zesrac ze sie nie pali góra lampy dosłownie wcale

PeJot
12-02-09, 23:14
Zdecydowanie coś nie halo ...

pwl
12-02-09, 23:32
Hmmm normalnie świeci tylko ta góra lampy, a paski na dole są martwe... Sprawdź gdzie świeci ci przeciwmgłowe z tyłu, może ktoś zamienił je miejscami po prostu :D

kenny
13-02-09, 01:00
może ktoś zamienił je miejscami po prostu

tjuner :D

flamejack
13-02-09, 08:44
sprawdze panowie i dam znak

flamejack
15-02-09, 20:37
więc sprawa wygląda tak ,zaglądałem do tylnej lampy szarpalm za wtyczkę na wysokości zarowki na samej górze i wyciągnolem tylko kostke ,chyba nie wiem jak się wyciąga zarówkę ale zobaczylem przez klosz lampy ze w tamtym miejscu o ,ktorym mowa chyba nie ma zarowki moze ktos podpowie gdzie tam trzeba sie szarpac zeby wyciagnąc lub znalezc miejsce na tą górną żarowkę

Smolar
16-02-09, 15:43
Zdejmij oslonki umozliwiajace dostep do swiatel z bagaznika,obaczaj czy u gory wogole cos wchodzi w lampe,jesli tak to przekrecasz delikatnie oprawke i powinna wyjsc,moze masz zarowki przepalone?albo faktycznie ktos sobie moze przelozyl na dol,ale wtedy gdzies powinien wisiec kabelek z oprawka pod przeciwmglowe:)..obczaj dokladnie oc i jak..

kaktusr
17-02-09, 00:21
U mnie w EJ9 96r HB mam stop i normalne mijania w górnej części klosza a dolna cześć klosza (pod kierunkami) jest pusta. W górnej części klosza jest oprawka dwu włóknowa. Ostatnio wymieniałem bo okazało się że jeździłem tylko z 3 stopem :D. Oprawki wyjmujesz przekręcając oprawkę o 90 stopni. Aha i jeszcze jedno jak sprawdzasz żarówkę że tak powiem na oko i 2 włókna są całe wcale nie oznacza że żarówka jest ok. U mnie tak właśnie było że wyjąłem żarówkę i na oko wyglądała ok a jedno włókno i tak było uwalone i nie miałem stopów po dwóch stronach :)