PDA

Zobacz pełną wersję : dlamnie to ważny problem!!

Grzecho
25-01-06, 22:36
Cześc klubowicze i sympatycy mam problem a nawet chyba poważny problem gotuje mi się płyn w chłodnicy od dłuższego czasu i ubywa mi go z tego co zauważyłem to delikatnie sączy mi się z pompy wodnej, zapowietrza mi się układ chłodzenia bo wieje mi z wentylatroa zimnym powietrzem choć pokrentło nastawione jest na czewonym polu. Codziennie musze dolewać płynu ''Ja chyba zbankrutuje'' Co robić ??? niedawno miałem robioną głowice i latem było dobrze jedyna żecz jaka mnie martwi to mam chłodnice od innego auta i jest zdecydowanie więkża niż powinna być ale jest cała mechanicy muwili że to nieprzeszkadza jak jest więkża jeszcze mnie zastanawia:
W układzie chłodzenia jest istony ''najwyższy punkt'' czyli chłodnica i zbiorniczek wyrównawczy??
Samochód mam na gaz i ztego co zobaczyłem to reduktor od gazu znajduje się w najwyższym punkcie to chyba źle??
Ja już niewiem jak Hanie odpowietrzyć żeby było dobrze jeśli to jest to :cry:
Przy okazji może ma ktoś ''tanio'' albo i jeszcze taniej odsprzedać chłodnice do Civica 4gen bo ja mam od poloneza :roll:

ppm702
25-01-06, 22:52
Przy okazji może ma ktoś ''tanio'' albo i jeszcze taniej odsprzedać chłodnice do Civica 4gen bo ja mam od poloneza
to daj do "kupię"

A co do reszty to niestety nie pomogę

gregorb
25-01-06, 22:55
...ubywa mi go z tego co zauważyłem to sączy mi się z pompy wodnej, zapowietrza mi się układ chłodzenia...

Moim zdaniem sam sobie odpowiedziales, czemu masz problemy z ukladem chlodzenia.

Gr00bY
26-01-06, 01:27
Zajeździsz ten silnik. Jak nie leci Ci w ogóle ciepłe powietrze to pewnie już przypaliłeś uszczelke pod głowicą z braku płynu. Wymień pompe wody (jakieś 150zł pewnie) i po kłopocie o ile nic innego nie rozwaliło.

Ralf
26-01-06, 08:46
po prostu przepalasz płyn bo uszczelka walnęła. Chyba ze nie lecą obłoki pary z wydechu to moze pompa wodną leci.... Mialem tak w poprzednim silniku ze uszczelka wytrzymała moze z 2.000km :/ pompy wody sprzedaje po 40zł ! chlodnice tez jakąs mam

DzejDzej
26-01-06, 10:13
Tylko jezeli leje si z pompy wody to wypadalo by tez chyba wymienic pasek rozrzadu na jakis inny, najlepiej nowy albo przynajmniej suchy :roll:

xavier84
26-03-06, 21:47
A jak poznać czy pompa wody jest sprawna?

Emil188
04-04-06, 18:58
POtrzebuje tylnia blende do civica czerwona :D ma moze ktos do opchniecia ?? A co do twojego problemu ..Grzecho.. to jestem bardziej niz pewien ze to uszczelka pod glowica :? i dla tego Ci pali plyn z chlodnicy, tez tak mialem awiec wiem co mowie...noi chlodnice to wymien jak najszybciej, nowa kosztuje mniej wiecej 300 Pln.