Zobacz pełną wersję : Chlapacze
Zauważyłem że z przodu na łączeniu progu z błotnikiem w miejscu gdzie idzie cała "szpryca" z koła zaczyna wycierać się lakier (widać podklad). Prog można "malnąć" nawet pedzelkiem (farbę mam) bo i tak próg jest tam lekko pobarankowany ale dodatkowo nie głupie mogłyby byc chlapacze coś jak tu: http://allegro.pl/item548471383_chlapacze_4_szt_model_honda_civic_co ncerto_accord.html
Nie jestem jednak do końca przekonany że one pasują, w dodatku są gumowe. Najlepiej byłoby kupić jakieś orginały ale nie za cenę 300 zł :). Czy są wersje wyposażone w takie chlapacze? W EPC nie znalazłem ale może za słabo szukałem.
z tego co się dowiadywałem to chlapacze do mojego (EM2) z ASO w Honda Plaza kosztują 102 zł/kpl czyli 2 sztuki - nie jest tak strasznie drogo
Ja mam oryginały EU7 5 drzwi 2001 rok. Niestety od chlapaczy wyciera się farba na błotniku, bo one luźno przylegają do boku błotnika i tam się zbiera błoto. Nie są to płaskie chlapacze, tylko profilowane tak, że zachodzą na błotnik. Niestety nie pasują do wersji z progami firmowymi, więc jak masz progi to odpada. Moim zdaniem uroku to one nie dodają, ale mam wytartą farbę trochę i zdjąć nie mogę - będzie widać.
z tego co się dowiadywałem to chlapacze do mojego (EM2) z ASO w Honda Plaza kosztują 102 zł/kpl czyli 2 sztuki - nie jest tak strasznie drogo
O dokładnie cena do przyjęcia muszę się spytać w ASO w Lublinie o cenę jak we wtorek będę bo orginalnych chlapaczy na allegro nie można znaleźć :(
Jak zapytasz to daj znać. Chlapacze chciałem kupić własnie po to aby się farba nie wycierała ale widze że z chlapaczami tez się wyciera.
Hrabia Von Lesser
13-02-09, 11:12
W 3d 1.4 moja mama ma. Rocznik 2001 bez nakładek. Tylko luźne są i trzeba blachowkręta co jakiś czas dokrecać. W moim 2004 nie ma. U mnie trochę nakładka podprogowa osłania. Ale Kiepsko. W błotniste dni zawsze mam kaskady błota na drzwiach...
W ASO w Lublinie do hondy taka jak ja mam Chlapacze 2 szt 80 zl
:D jakby ktos byl zainteresowany to moge swoje chlapaki oddac (komplet do 5d sprzed liftu); zalozylem nakladki i juz nie pasuja