Zobacz pełną wersję : VTEC mi sie za szybko wylacza
Mam silnik D15Z6 i na 3,4,5 biegu silnik pracuje w trybie econo do ~2.500rpm, a z tego co wiem na 5. powininen wylaczac sie pozniej. Co moze byc przyczyna?
a czy czasem nie jest to sterowane podcisnieniem w dolocie? w ae86 mialem tez tryb econo :D zalezny od wychylenia przepustnicy.
tu z kompa wychodzi sygnał na lampkę
cze Pawel a próbowales delikatnie regulowac gaz na 5, bo u mni np. 5 bieg jest bardzo czuły na econo , wystarczy mocniej musnąć pedał gazu i już econo idzie sie ....:)) pozdro
Probowalem delikatnie i nic z tego. Nie chce isc na econo powyzej 2500 jak bardzo bym sie nie staral ;( pozdroo ziomie
a ja właśnie dzisiaj miałem możliwość potestowania 5 biegu i większych prędkości ;)
Co zauważyłem, że przy biegach niższych - econo gaśnie praktycznie zaraz po przekroczeniu 2,5k obrotów - czyli tak jak powinno być.
Jeśli chodzi o 5-ty bieg to ECONO gaśnie przy ok 2900-3000 obrotów, przy czym mocniejsze wduszenie pedału gazu gasi od razu kontolkę (czuła bestia ;) )
Zaobserwowałem też, że lampka econo na 5 biegu gaśnie mi przy ok 110 km/h - owszem - nie była to autostrada, na której gasiła mi się kontrolka przy 130, ale nie wiem skąd ta różnica :D