PDA

Zobacz pełną wersję : gdzie dokladnie podpiac alarm do centralnego w 93 HB LSi

p4nicz
25-01-06, 12:13
Witam !!
auto: HB LSi 93 rok
Podlaczylem juz caly alarm ale nie moge podlaczyc odpowiednio zamka centralnego... no i jeszcze pozostaje klapa bagaznika ? gdzie poprowadzic przewod i do czego ?
GDZIE DOKLADNIE PODLACZYC PRZEWOD Z ALARMU DO ZAMKA CENTRALNEGO (z tego co wiem to w drzwiach kierowcy)

emg
25-01-06, 12:16
zamek centralny w drzwiach kierowcy
przewód pociągnij sobie do zamka bagażnika

p4nicz
25-01-06, 12:46
z centralnym ok... ale po co ciagnac kabel do bagaznika... mnie interesuje gdzie jest przewog i w jakim zlaczu ktory odpowiada za to ze zaswieca sie kontrolka ze klapa bagaznika jest otwarta... ?

ppm702
25-01-06, 13:33
jak weźmiesz z bagaznika to będzie najpewniej i najłatwiej

emg
25-01-06, 14:12
z centralnym ok... ale po co ciagnac kabel do bagaznika... mnie interesuje gdzie jest przewog i w jakim zlaczu ktory odpowiada za to ze zaswieca sie kontrolka ze klapa bagaznika jest otwarta... ?

Po to, że jak nie wiesz gdzie jest, to udajesz się z przewodem do bagażnika i tam podłączasz przy zamku. Jak umiesz znaleźć to jest w progu, a kolory się zmieniają w zależności od egzemplarza.

p4nicz
25-01-06, 17:49
Czy mogl by ktos mi zilustrowac albo podac wlasciwe zlacze do tego CENTRALNEGO w drzwiach... bo roznie kolega podlaczal i domykalo tylko pasazera a kierasa nie... rozne bzdory... i gdzie przy klapie sie podpiąć ? tam jest jakis czojnik ?vgdzie to znalesc.

ppm702
25-01-06, 18:18
Czy mogl by ktos mi zilustrowac albo podac wlasciwe zlacze do tego CENTRALNEGO w drzwiach... bo roznie kolega podlaczal i domykalo tylko pasazera a kierasa nie... rozne bzdory... i gdzie przy klapie sie podpiąć ? tam jest jakis czojnik ?vgdzie to znalesc.
Nie da się tego czytać co napisałeś - to jeden bełkot. Jak masz problem z jasnym pisaniem to pisz w punktach, bo zlepek słów czytam, ale sensu jego przesłania nijak nie widzę...

Mateo
25-01-06, 18:43

Po prostu w drzwiach kierowcy w 5gen nie ma siłownika i nie jest to kwestia podłączenia, poprostu trzeba dołożyć dodatkowy siłownik w dzwiach kierowcy, bo seryjnie jest tylko w dzwiach pasażera, a dzwi kierowcy zamykane są na stycznikach.

p4nicz
25-01-06, 19:12
hmmm nie wiem co tu jest nie do zrozumienia... ale

1. GDZIE JEST KABEL ODPOWIADAJACY ZA CENTRALNY ZAMEK, DO KTOREGO MAM PODPIAC ALARM. BO JESLI W DRZWIACH TO GDZIE DOKLADNIE BO NIE WIME !!!! KOLEGA PODLACZAL COS PRZY WTYCZCE NA DRZWIACH I ZAMYKALO TYLKO JEDNE DRZWI I TO PASAZERA. JAK TO PODLACZYC...

2. GDZIE ZNAJDUJE SIE MIEJSCE W OKOLICY KLAPY BAGAZNIKA CZY TEZ ZAMKA, GDZIE MAM POPROWADZIC KABEL Z ALARMU !! ???

prosciej juz chyba nie potrafie... to moze cos nie tak z czytaniem ze zrozumieniem...

i pytanie czy w tym aucie (HB 93r LSi) centraly zamek gdy sie podlacza go pod alarm zamyka dwoje drzwi czy tylko pasarzera (jakby tylko tam byl jakis elektryczny mechanizm[silownik cyz cos]) bo ktos juz tak pisal ze tak jest.. ma ktos takie auto i zakladal alarm ? bo wedlog mnie to po podlaczeniu powinne 2 drzwi sie zamykac(bez zadnego dodatkowego silownika)... dlateog prosze o informacje gdzie DOKLADNIE podlaczyc sie pod centralny

ppm702
25-01-06, 22:49
siłownika w drzwiach kierowcy nie ma

jeśli chodzi o zamykanie, to z centralki alarmu wychodzą dwa kable podające masę. Jeden na zamykanie, a drugi na otwieranie. Najlepiej otwórz boczek drzwi pasażera, wypnij oryginalny siłownik, wypnij kostkę ze sterownika w drzwiach kierowcy. Następnie w jeden z kabli w drzwiach pasażera wprowadź masę i znajdź ją na kostce. Jak znajdziesz to wepnij próbnik na stałe i rozepnij masę z drzwi kierowcy. Jak próbnik zgaśnie to znalazłeś właściwy kabel. To samo z drugim.

Jak je zlokalizujesz to zamknij drzwi i "guzikiem steruj zamykanie i otwieranie sprawdzając jaka polaryzacja pojawia się na zlokalizowanych kablach przy sterowniku.

Wtedy wszystko będzie jasne. Jeśli coś mam uściślić to pisz :)