Zobacz pełną wersję : gdzie dokladnie podpiac alarm do centralnego w 93 HB LSi
Witam !!
auto: HB LSi 93 rok
Podlaczylem juz caly alarm ale nie moge podlaczyc odpowiednio zamka centralnego... no i jeszcze pozostaje klapa bagaznika ? gdzie poprowadzic przewod i do czego ?
GDZIE DOKLADNIE PODLACZYC PRZEWOD Z ALARMU DO ZAMKA CENTRALNEGO (z tego co wiem to w drzwiach kierowcy)
zamek centralny w drzwiach kierowcy
przewód pociągnij sobie do zamka bagażnika
z centralnym ok... ale po co ciagnac kabel do bagaznika... mnie interesuje gdzie jest przewog i w jakim zlaczu ktory odpowiada za to ze zaswieca sie kontrolka ze klapa bagaznika jest otwarta... ?
jak weźmiesz z bagaznika to będzie najpewniej i najłatwiej
z centralnym ok... ale po co ciagnac kabel do bagaznika... mnie interesuje gdzie jest przewog i w jakim zlaczu ktory odpowiada za to ze zaswieca sie kontrolka ze klapa bagaznika jest otwarta... ?
Po to, że jak nie wiesz gdzie jest, to udajesz się z przewodem do bagażnika i tam podłączasz przy zamku. Jak umiesz znaleźć to jest w progu, a kolory się zmieniają w zależności od egzemplarza.
Czy mogl by ktos mi zilustrowac albo podac wlasciwe zlacze do tego CENTRALNEGO w drzwiach... bo roznie kolega podlaczal i domykalo tylko pasazera a kierasa nie... rozne bzdory... i gdzie przy klapie sie podpiąć ? tam jest jakis czojnik ?vgdzie to znalesc.
Czy mogl by ktos mi zilustrowac albo podac wlasciwe zlacze do tego CENTRALNEGO w drzwiach... bo roznie kolega podlaczal i domykalo tylko pasazera a kierasa nie... rozne bzdory... i gdzie przy klapie sie podpiąć ? tam jest jakis czojnik ?vgdzie to znalesc.
Nie da się tego czytać co napisałeś - to jeden bełkot. Jak masz problem z jasnym pisaniem to pisz w punktach, bo zlepek słów czytam, ale sensu jego przesłania nijak nie widzę...
Po prostu w drzwiach kierowcy w 5gen nie ma siłownika i nie jest to kwestia podłączenia, poprostu trzeba dołożyć dodatkowy siłownik w dzwiach kierowcy, bo seryjnie jest tylko w dzwiach pasażera, a dzwi kierowcy zamykane są na stycznikach.
hmmm nie wiem co tu jest nie do zrozumienia... ale
1. GDZIE JEST KABEL ODPOWIADAJACY ZA CENTRALNY ZAMEK, DO KTOREGO MAM PODPIAC ALARM. BO JESLI W DRZWIACH TO GDZIE DOKLADNIE BO NIE WIME !!!! KOLEGA PODLACZAL COS PRZY WTYCZCE NA DRZWIACH I ZAMYKALO TYLKO JEDNE DRZWI I TO PASAZERA. JAK TO PODLACZYC...
2. GDZIE ZNAJDUJE SIE MIEJSCE W OKOLICY KLAPY BAGAZNIKA CZY TEZ ZAMKA, GDZIE MAM POPROWADZIC KABEL Z ALARMU !! ???
prosciej juz chyba nie potrafie... to moze cos nie tak z czytaniem ze zrozumieniem...
i pytanie czy w tym aucie (HB 93r LSi) centraly zamek gdy sie podlacza go pod alarm zamyka dwoje drzwi czy tylko pasarzera (jakby tylko tam byl jakis elektryczny mechanizm[silownik cyz cos]) bo ktos juz tak pisal ze tak jest.. ma ktos takie auto i zakladal alarm ? bo wedlog mnie to po podlaczeniu powinne 2 drzwi sie zamykac(bez zadnego dodatkowego silownika)... dlateog prosze o informacje gdzie DOKLADNIE podlaczyc sie pod centralny
siłownika w drzwiach kierowcy nie ma
jeśli chodzi o zamykanie, to z centralki alarmu wychodzą dwa kable podające masę. Jeden na zamykanie, a drugi na otwieranie. Najlepiej otwórz boczek drzwi pasażera, wypnij oryginalny siłownik, wypnij kostkę ze sterownika w drzwiach kierowcy. Następnie w jeden z kabli w drzwiach pasażera wprowadź masę i znajdź ją na kostce. Jak znajdziesz to wepnij próbnik na stałe i rozepnij masę z drzwi kierowcy. Jak próbnik zgaśnie to znalazłeś właściwy kabel. To samo z drugim.
Jak je zlokalizujesz to zamknij drzwi i "guzikiem steruj zamykanie i otwieranie sprawdzając jaka polaryzacja pojawia się na zlokalizowanych kablach przy sterowniku.
Wtedy wszystko będzie jasne. Jeśli coś mam uściślić to pisz :)