PDA

Zobacz pełną wersję : MA9 i felgi P1 Racing SF, jak to będzie pasować?

cola
11-02-09, 09:54
Witam wszystkich

Zamierzam zakupić felgi BuddyClub 15 lub 16.
Pierwsza kwestia czysto techniczna - jak to będzie "pasować"? Zawieszenie póki co jest seryjne, ale być może zmienię na koni, eibach, etc... Czy będzie wystawać, czy nie będzie obcierać? Nie mam możliwości wcześniejszego przymierzenia, wiec muszę jak najwięcej kwestii rozkminić.

15x6.5/ET42/100x4/WHITE
16x7/ET42/100x4/WHITE

Druga sprawa jak to będzie wyglądać :)
Autko w kolorze B65M - Brighton Blue Metallic i felgi białe? Zastanawiałem się na złotymi, ale nie jestem przekonany.

Z góry serdecznie dziękuję za odpowiedź :)
Konrad

Pero
11-02-09, 12:08
Myślę, że powinno być wszystko ok. Zwracaj uwagę na ET żeby Ci felga nie wystawała. Z tego co się orientuje to ET powinno być 42-50. Jak do tego dasz gumę 195/50 to nie powinno być żadnego problemu.

Co do koloru felg... Mam ma8 w podobnym kolorze. Też myślałem o białych felgach. Ale póki co felg nie będzie, więc problem z głowy... ;)
Spróbuj zerknąć na jakieś konfiguratory-przymierzacze felg; gdzieś w sieci widziałem taki, w którym można sprawdzić jak wygląda 5d w ciemnoniebieskim kolorze z białymi felgami...

EINSTE
13-02-09, 00:05
Ja też mam hondę w tym samym kolorze i powiem Ci ze jak dla mnie, to białe alufelgi jak najbardziej pasują do tego koloru :D Sam osobiście mam założone białe 15" i powiem Ci ze wygląda super :) Tak mi się wydaje że biały optycznie powiększa felgi :P Ale to tylko moje wrażenie :]

Cinek_mg
16-02-09, 09:11
www.alcar.pl i kliknij konfigurator możesz poprzymierzac różne modele i rozmiary;)