Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Jak wprowadzic kod do radia?

civicmax
10-02-09, 22:40
Witam, jak wpisac kod do radia, fabrycznego z CD. Kod oczywiscie mam ale nigdzie nie widze w instrukcji jak go wprowadzic.

Leeo
10-02-09, 22:57
u mnie po tym jak mialem aku odlaczony i podlaczylem ponownie bylo nastepujaco:
- przekrecilem kluczyk
- zaswiecilo sie radio i pojawil sie napis CODE
- wpisalem kod 5 cyfrowy - wciskasz numerki tak jak w kodzie (pisze o tym, bo w focusie mialem inaczej, tzn numer kodu to byla ilosc razy nacisniecia np jedynki, a w civicu prosto - numer kodu naciskasz na numerkach radia)
- i juz - nie trzeba bylo niczego potwierdzac radio zaskoczylo

civicmax
10-02-09, 23:06
Dzieki za info ale...jak kod mam 5190 to jak go mam wpisac::) nie mam 0 czy 9 :)

Leeo
10-02-09, 23:43
uuu :) hehe, to widocznie dla amerykanow zrobili uproszczenie....po raz kolejny :D W takim razie jak nikt Ci dzisiaj nie odpowie, to zadzwon do ASO hondy i Ci powiedza jak to wprowadzic. JAk chcesz to moge dac Ci numer do mojego bialostockiego oni potrafia byc pomocni w takich sprawach i nie robic problemow :)

civicmax
11-02-09, 09:29
Nie wytrzymałem pojechałem do salonu rano, pan sie nastekal namarudzil nasapał i zażadał 70zł :)
Mowie mu ze juz kiedys ten kod daliscie mi za darmo, widocznie mieli dobry dzien.Generalnie okazalo sie ze ten kod co to ja go mialem to nie byl kod tylko numer radia, w kazdym razie uprosilem goscia i dal mi ten kod.

Tak wiec wyjasniam że kolega powyzej mial racje kod w tym wypadku zawiera sie zawsze miedzy 11111 a 66666 i wpisujemy go normlanie przyciskami, po wpisaniu ostatnie cyfry radio zaczyna dzialac.Dzieki za pomoc