Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problem z zegarkiem

janekcrx
10-02-09, 20:23
Witam wszystkich serdecznie.mam taki mały problem.dokładniej chodzi o zegarek w moim aero mc1.po przekręceniu stacyjki zegarek się nie podświetla.Sprawdzałem już żaróweczkę od podświetlenia i jest dobra.czy jest jakiś może osobny bezpiecznik??(w co wątpię).wie ktoś co może być przyczyną?
z góry bardzo dziękuję za odp. :)

arass
10-02-09, 22:35
Oczywiście jest do tego osobny bezpiecznik

janekcrx
11-02-09, 07:17
a jeśli można jeszcze się zapytać,który to bezpiecznik? bo ogólnie zegarek działa tylko sie nie podświetla.

qba1983
11-02-09, 10:50
bezpiecznik do podswietlenia w konsoli jest jeden... nie ma oddzielnego na zegarek(przynajmniej nie na podswietlenie..

wladales inna zarowke?? czasem zarowka wyglada na dobra a jest spalona... posprawdzaj na stykach. czy wszystko dotyka tam gdzie trzeba

celtiber
11-02-09, 13:24
czesc. mialem ten sam problem. godzine bylo widac jednak po przekreceniu klluczyka tarcza nie byla podswietlana. jedz do aso, kup zarowke (17 pln) i ja wymien. nie ma sensu szukania bezpiecznika.

janekcrx
11-02-09, 14:58
no właśnie nie próbowałem z inną żaróweczką.zobaczę najpierw wymieniając żarówkę,a jak to nie pomoże to podjadę do aso i zobaczymy

BolzZ
12-02-09, 07:43
Nie sprawdziłeś nawet tamtej żarówki omomierzem? To na jakiej podstawie doszedłeś do wniosku że jest sprawna, i że trzeba zakładać temat i szukać gdzieś pomocy? :D Tyle czasu byś sobie oszczędził sprawdzając w pierwszej kolejności żaróweczkę :p

suchy2004
13-02-09, 12:53
Kupiłem Honde z tym samym mankamentem, wymienilem zarowke...bylo ok. Po jakims czasie znowu zgaslo. puknąlem w konsole i od tamtego czasu (jakies 2 miechy) wszystko działa.

johnyfive
14-02-09, 17:34
u mnie jest to samo... ;/ a powiedzcie mi jak tam sie dostac do zarówki ??

celtiber
16-02-09, 10:11
musisz wyciagnac radio i wlozyc lape w dziure :) zegarek z tego co pamietam jest na zaczepach jakichs. generalnie nie mozna zepsuc niczego :)

johnyfive
16-02-09, 18:10
Nie dało rady , nie ma tam zadnych zaczepów niestety ;/ na srodku wystaje tylko jakis plastikowy bolec ,ale nie mozna go ani przekrecic ani wyjac ...

posmak
18-02-09, 21:33
musisz wyciagnac zarowke razem z jej plastikowa obodowa, trzeba poacac po wyciagnieciu radia, zarowka powinna byc kupiona razem z tym plastikiem bo inaczej zle styka, ale ze nigdzie nie kupisz takiej to wymien i przylutuj

janekcrx
26-02-09, 16:45
jak włożysz łapkę i poczujesz ten bolec to przekręć go w lewo lub prawo.żaróweczka jest montowana na podobnej zasadzie jak żarówki w lampach.napewno wyjdzie.

pawlik84
27-02-09, 17:39
jezeli to nie żaróweczka to moze bezpiecznik ten pod maską przy akumulatorze ale gdyby był spalony to pewnie i radio by nie działało

a po żaróweczke nie musisz jechac do aso w innym sklepie zapłacisz około 4 złotych

johnyfive
27-02-09, 19:14
Jutro zobacze , moze uda mi sie wyciagnac :p a bezpiecznik tez mialem spalony ten 7,5A (back up) ale to nie mialem pamieci w radiu i w zegarku :)

janekcrx
03-03-09, 15:58
ja wreszcie znalazłęm chwilkę czasu i zrobiłem.......to jednak była wadliwa żaróweczka......niestety musiałem trochę się z tym pobawić......wyjąć radio...wykręcić podłokietnik.....cały tunel środkowy....ale teraz wszystko działa.....dałbym radę bez tego rozkręcania ale miałem troszkę inne żaróweczki i nie miałem jak przekręcić nowej w miejscu starej.....tak ps. jakby ktoś chciał to robić tylko po wyjęciu radia to uważajcie na tzw. taśmę do której jest "podczepiana" żaróweczka.....łatwo się odkleja i może połamać ;):)

celtiber
03-03-09, 19:09
przykro ze musiales sie tak napracowac, ale dobrze ze ci sie udalo! :) pozdro!

Michcioo
04-03-09, 21:13
tez miałem to samo. wystarczy zamienić żarówkę i będzie cacy ... wyjmij radio , zegnij rękę i się dostaniesz ... jeśli nie chcesz całego zegarka wyciągać to tylko przekręć taki wystający 'bolec' od żarówki i ją wyciągnij

mickee
05-03-09, 12:35
A jak wyciągnąć zegarek? Da się to zrobić bez wyciągania radia?

celtiber
05-03-09, 12:54
nie da sie

mickee
05-03-09, 13:49
Jak oglądałem zdjęcia wyciągniętego zegarka, to zastanawiam się czy da się go wyciągnąć bez rozkręcania całego kokpitu... a nie tylko radia. Na brzegach obudowy są jakieś "uszy", które wyglądają jakby pod wkręty - dobrze kombinuję?

janekcrx
08-03-09, 12:30
no niestety......bez wyciągania radia nie wyciągniesz zegarka.....zegarek od środka jest na takich zaczepach-2 z góry,2 z dołu i nie masz szans go wyciągnąć no chyba,że go wyrwiesz ;).....i poza tym zegarka nie wyjmuje się tak jak radio ciągnąc do siebie tylko "wpychając" do środka także życzę cierpliwości w rozkręcaniu....mogę pocieszyć,że aż tak dużo roboty nie ma :)
pozdrawiam

odersajd
03-06-09, 19:33
ha, da się, naprawdę bez kłopotu, radio precz, ręka do środka, delikatnie w palce, obrót w kierunku strony pasażera i żarówka w ręce :)

maxx
04-06-09, 08:59
ha, da się, naprawdę bez kłopotu, radio precz, ręka do środka, delikatnie w palce, obrót w kierunku strony pasażera i żarówka w ręce :)
Żarówkę jak najbardziej, ale wyjąć cały zegarek to sztuka cyrkowa.

darp4
04-06-09, 10:16
Po wyjęciu radia, wkładasz łapę i bez wyjmowania zegarka, przekręcasz, wyciągasz i wymieniasz żaróweczkę .:)