Zobacz pełną wersję : Problem z zegarkiem
Witam wszystkich serdecznie.mam taki mały problem.dokładniej chodzi o zegarek w moim aero mc1.po przekręceniu stacyjki zegarek się nie podświetla.Sprawdzałem już żaróweczkę od podświetlenia i jest dobra.czy jest jakiś może osobny bezpiecznik??(w co wątpię).wie ktoś co może być przyczyną?
z góry bardzo dziękuję za odp. :)
Oczywiście jest do tego osobny bezpiecznik
a jeśli można jeszcze się zapytać,który to bezpiecznik? bo ogólnie zegarek działa tylko sie nie podświetla.
bezpiecznik do podswietlenia w konsoli jest jeden... nie ma oddzielnego na zegarek(przynajmniej nie na podswietlenie..
wladales inna zarowke?? czasem zarowka wyglada na dobra a jest spalona... posprawdzaj na stykach. czy wszystko dotyka tam gdzie trzeba
czesc. mialem ten sam problem. godzine bylo widac jednak po przekreceniu klluczyka tarcza nie byla podswietlana. jedz do aso, kup zarowke (17 pln) i ja wymien. nie ma sensu szukania bezpiecznika.
no właśnie nie próbowałem z inną żaróweczką.zobaczę najpierw wymieniając żarówkę,a jak to nie pomoże to podjadę do aso i zobaczymy
Nie sprawdziłeś nawet tamtej żarówki omomierzem? To na jakiej podstawie doszedłeś do wniosku że jest sprawna, i że trzeba zakładać temat i szukać gdzieś pomocy? :D Tyle czasu byś sobie oszczędził sprawdzając w pierwszej kolejności żaróweczkę :p
Kupiłem Honde z tym samym mankamentem, wymienilem zarowke...bylo ok. Po jakims czasie znowu zgaslo. puknąlem w konsole i od tamtego czasu (jakies 2 miechy) wszystko działa.
u mnie jest to samo... ;/ a powiedzcie mi jak tam sie dostac do zarówki ??
musisz wyciagnac radio i wlozyc lape w dziure :) zegarek z tego co pamietam jest na zaczepach jakichs. generalnie nie mozna zepsuc niczego :)
Nie dało rady , nie ma tam zadnych zaczepów niestety ;/ na srodku wystaje tylko jakis plastikowy bolec ,ale nie mozna go ani przekrecic ani wyjac ...
musisz wyciagnac zarowke razem z jej plastikowa obodowa, trzeba poacac po wyciagnieciu radia, zarowka powinna byc kupiona razem z tym plastikiem bo inaczej zle styka, ale ze nigdzie nie kupisz takiej to wymien i przylutuj
jak włożysz łapkę i poczujesz ten bolec to przekręć go w lewo lub prawo.żaróweczka jest montowana na podobnej zasadzie jak żarówki w lampach.napewno wyjdzie.
jezeli to nie żaróweczka to moze bezpiecznik ten pod maską przy akumulatorze ale gdyby był spalony to pewnie i radio by nie działało
a po żaróweczke nie musisz jechac do aso w innym sklepie zapłacisz około 4 złotych
Jutro zobacze , moze uda mi sie wyciagnac :p a bezpiecznik tez mialem spalony ten 7,5A (back up) ale to nie mialem pamieci w radiu i w zegarku :)
ja wreszcie znalazłęm chwilkę czasu i zrobiłem.......to jednak była wadliwa żaróweczka......niestety musiałem trochę się z tym pobawić......wyjąć radio...wykręcić podłokietnik.....cały tunel środkowy....ale teraz wszystko działa.....dałbym radę bez tego rozkręcania ale miałem troszkę inne żaróweczki i nie miałem jak przekręcić nowej w miejscu starej.....tak ps. jakby ktoś chciał to robić tylko po wyjęciu radia to uważajcie na tzw. taśmę do której jest "podczepiana" żaróweczka.....łatwo się odkleja i może połamać ;):)
przykro ze musiales sie tak napracowac, ale dobrze ze ci sie udalo! :) pozdro!
tez miałem to samo. wystarczy zamienić żarówkę i będzie cacy ... wyjmij radio , zegnij rękę i się dostaniesz ... jeśli nie chcesz całego zegarka wyciągać to tylko przekręć taki wystający 'bolec' od żarówki i ją wyciągnij
A jak wyciągnąć zegarek? Da się to zrobić bez wyciągania radia?
Jak oglądałem zdjęcia wyciągniętego zegarka, to zastanawiam się czy da się go wyciągnąć bez rozkręcania całego kokpitu... a nie tylko radia. Na brzegach obudowy są jakieś "uszy", które wyglądają jakby pod wkręty - dobrze kombinuję?
no niestety......bez wyciągania radia nie wyciągniesz zegarka.....zegarek od środka jest na takich zaczepach-2 z góry,2 z dołu i nie masz szans go wyciągnąć no chyba,że go wyrwiesz ;).....i poza tym zegarka nie wyjmuje się tak jak radio ciągnąc do siebie tylko "wpychając" do środka także życzę cierpliwości w rozkręcaniu....mogę pocieszyć,że aż tak dużo roboty nie ma :)
pozdrawiam
ha, da się, naprawdę bez kłopotu, radio precz, ręka do środka, delikatnie w palce, obrót w kierunku strony pasażera i żarówka w ręce :)
ha, da się, naprawdę bez kłopotu, radio precz, ręka do środka, delikatnie w palce, obrót w kierunku strony pasażera i żarówka w ręce :)
Żarówkę jak najbardziej, ale wyjąć cały zegarek to sztuka cyrkowa.
Po wyjęciu radia, wkładasz łapę i bez wyjmowania zegarka, przekręcasz, wyciągasz i wymieniasz żaróweczkę .:)