Zobacz pełną wersję : sinuslive 16' do cifa 5g w drzwi przednie
siemanko !
w autku mam radio sony jakies na cd (nie pamiętam symboli) ale jest 4 x 45 W . i z tyłu mam w półce głośniczki macaudio 13cm 2 drożne a z produ w dzwiach jakies pioneery chyba oryginalne. Moje pytanko jest następujące . czy do przodu wsadzę ten oto głośnik http://www.allegro.pl/show_item.php?item=80892194
bo co do grania to sa rewelacyjne tyl;ko zalezy mi na tym czy bede musiał miec pierścien z MDF'u . i czy istnieje opcja załozenia maskownicy oryginalnej na to wszystko. jesli ktos ma taki zestaw to niech sie odezwie... Głośnik jest płytki wiec o szybe nie bedzie haczyć tylko teraz problem jest z maskonicą .... prosze o odpowiedz.
mam taki zestawik z tweeterami
http://www.sinuslive.pl/product_info.php?cPath=75&products_id=381
gra bardzo ladnie :)
co do montazu to niskotonowe mam na pierscieniach z mdf'u. bez nich nie przykrecisz bo blacha jest tak wyprofilowana ze nie da rady. poza tym na mdf'ie zawsze pewniejsze mocowanie i dodtkowo usztynione. oprocz tego koniecznie wygluszenie drzwi bo ostro zaczna "grac" :)
aha i z maskownica nie bedzie problemu. wszystko sie miesci :)
przepraszam za [ot] ale mamy mega informacje na tej stronie, uwaga trzymac sie krzesel !:
impedancja: 4 Omega :lol:
_Qba_ a jak ci to smiga . Jak sądzisz ta aukcja to tylko niskotonówki bez zwrotnic ? . ja z tyłu mam mac audio 13 cm troche mało ale jakos jajko mi sie nie podba jako głośnik . Furtki sam wytłumiałes czy ktoś ci to robił . jesli sam to powiedz ile mat zużyłes i poleć jakie kupić . pozdro
na tej aukcji sa chyba tylko niskotonewe.
wedlu mnie graja ladnie. niestety narazie tylko pod radiem je mam, ale i tak jest niezle w polaczeniu ze skrzynka w bagazniku. to jest wlasnie ich przewaga nad np: hertzem ze zagraja pod samym radiem, a hertz bez wzmacniacza juz nie bardzo. poza tym sluchalem innych glosnikow i w tych bardzo mi sie podobal dzwiek. basik jest jakby bardziej miekki, cieplejszy nie wiem jak to nazwac :) ogolnie jestem z nich zadowolony.
a co do wytlumiamnia nie uzywalem typowych mat (w romby) np APC poniewaz uwazam ze sa za sztywne i pekaja po pewnym czasie. a maty wyzszej klasy to ju o wiele wiekszy wydatek. uzylem maty SOUDABAND z castoramy do dachow :P jest w rolkach dl 10m i szerokosci (przynajmniej moja) 22,5 cm chyba. czyli ok 20 mat APC. wytlumialem drzwi od wewnatrz zewnetrzna blache i od zewnatrz wewnetrna :P nie oszczedzajac zuzylem cos ok 7m. mata sie na prawde bardzo dobrze kladzie (po lekkim podgrzaniu) i dobrze spelnia swoja role. acha i rolka kosztuje cos ok 85zl
zycze milej zabawy :)