Zobacz pełną wersję : D15B2 Coś ze sprzegłem czy skrzynia pada? (5 GEN - 3D)
Siemanko mam mały problem a minowicie gdy odpale samochód i chodz na luzie to słychać taki szum jak wcisne sprzegło przestaje szumieć.Ten szum jest dosyć głośny.Coś jakby łżysko oporowe ale łozysko to nie moze był bo by szumiał po wciśnieciu sprzegła a u mnie odwrotnie.Byłem u mechanika powiedział zebym sprawdził czy mam olej w skrzybi sprawdziłem jest, pózniej powiedział ze to jakieś łożysko.I powiedział ze tez tak kiedyś miał i mam sie tym nie przejmowac jak chodzi to dobrze.Dodam jeszcez ze nie zawsze moge wrzucić wsteczny musze puścic sprzegło i dopiero za drugim razem wchodzi czasami zazgrzyta ale nie wiem czy to ma coś wspulego.Mam nadzieje ze ktoś mi doradzi.Pozdro
Łożysko oporowe sprzęgła przestaje szumieć jak sie wciśnie sprzegło.
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=10388
czytacie ogloszenia ???? nie chce mi sie zamykac bo nie mam czasu potem otwierac. popraw!!!
Coś mi sie wydaje ze to nie bedzie łożysko oporowe tylko coś gorszego :(
moga szumiec łozyska walka głownego skrzyni biegow. Sprawdzenia czy jest na nich luz mozna niestety dokonac dopiero po zdjeciu skrzyni... To moze byc tez łozysko oporowe... Wszystkiego sie dowiesz jak wyjmiesz skrzynie....
ze wstecznym to normalne. Szumi prawdopodobnie łożysko. Zastosuj się proszę do prośby Jinjeta
Nie wiem o co ci chodzi przecież napisałem model silnika to chyba wystarczy jezeli nie to napisz co jest nie tak. :)
Cześć miałem kiedyś identyczny objaw u mnie w Vti 94r.
Nie wiem w końcu jaka była dokładna przyczyna,ale wiem że jak założyłem nowe sprzęgło,to szumienie ustało i wszystko było tak jak być powinno.Mi akurat zdarzyło się to "w samą pore" kiedy i tak miałem już kupione całe nowe sprzęgło i miałem je tak czy siak wymieniać.W każdym razie moim zdaniem to raczej wina sprzęgła,skrzynia jest ok.
P.s z tego co mi wiadomo w bardzo wielu civicach jest problem ze wstecznym o którym piszesz,u mnie także :)
przy nie synchronizowanym wstecznym zawsze beda sie pojawialy problemy... tak juz musi byc...