Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Civic VI Kombi, 1.5 16V podwozie

Hege
10-02-09, 09:34
Mam pytanko odnosnie Civic VI Kombi, 1.5 16V 114KM jego podwozia. Duzo osob mowi ze urok hondy albo raczej jego spora wada to niskie podwozie ktore chaczy na kazdej nierownosci drogi. Boje sie ze w wypadku kombi przy obciazeniu bagaznika bede totalnie szorowac po ziemi na tych naszych drogach ^^ Prosze powiedzcie mi jak to jest w praktyce czy mam sie tego obawiac?? Bo w 95% jestem zdecydowany na kupno tego samochodu a to jest jedyna dreczaca mnie kwestia ^^

Windykator
10-02-09, 09:45
Nie zauważyłem takiego problemu. a jeździłem nie raz na pełnym obciążeniu :)

M-kwadrat
10-02-09, 10:34
Mam seryjne zawieszenie i żeby przytrzeć o asfalt to się trzeba mocno postarać - jakaś większy garb sporo za szybko itp.

OSCAR
10-02-09, 13:25
Mam seryjne zawieszenie i żeby przytrzeć o asfalt to się trzeba mocno postarać - jakaś większy garb sporo za szybko itp.

dokladnie musze sie zgodzic w 100%, mam aero juz prawie 2 lata i jeszcze mi sie nie zdarzylo przyhaczyc spodem. wiadomo, ze jak sie uprzesz to kazdym autem przytrzesz, ale naprawde trzebe nie miec za grosz wyobrazni zeby to uczynic.
jesli tylko masz takie obawy, a tak w ogole jestes zdecydowany to polecam poszukac ladny, zadbany egzemplarz i dolaczyc do naszego grona.

pozdrawiam

Ketra
10-02-09, 17:51
Aero z seryjnym zawieszeniem jeżdżę od roku i nie miałem żadnych przygód z podwoziem. Dodam, że autko wyposażone jest w progi i dokładkę tylnego zderzaka od VTiS.

Windykator
11-02-09, 12:32
M-kwadrat , Ketra, i inni Aero dalibyście opisy autek w dziale Nasze Hondy, chętnie obejrzę co tam macie :)

bandit'a
11-02-09, 14:27
Jest lepiej niż myślałem, bałem sie ze przy parkowaniu urwie sie zaraz dolna częśc zderzaka, ale jak do tej pory nie otarłem nawet o wysokie krawężniki. To moje pierwsze kombi i wadą jak w każdym kombi jest stale uwalona tylna szyba. Ale na to chyba nic sie nie poradzi, chociaż widziałem w jednym egzemplarzu dodatkowy spojlerek pod tylną szyba. Może to jakoś wpływa na mniejsze zabrudzenie?