Zobacz pełną wersję : 8V ???
Panowie.. mam problem. Mianowicie w ostatnim numerze GT jest Honda Civic 6 generacji.. W specyfikacji technicznej pisze że silnik jest z rynku niemieckiego o pojemności 1.4 75KM 8V.
Czy prawdą jest że silnik w tej wersji jest ośmio zaworowy, a nie szesnasto?? W ASO powiedzieli mi że wszystkie są 16V...
A w "Auto Świat Samochody Używane 2005" też pisze że 1.4 75KM jest 8V... Kurcze proszę o odpowiedż jak jest prawda??? :?
Mile widziane zdanie jak największej części rzeczoznawców... proszę o jak najwięcej odpowiedzi w tym temacie...
z tego co pamieta niebylo 8v tylko same 16v
1.4 8v to afair jest teraz w nowych modelach w 6 gen nie bylo.
1.4 8v to afair .
Nierozumiem.. co to znaczy "afair"??
16V walnęli się koledzy z GT
Jeśli rzeczywiście były same szesnastki to jestem spokojny.. ale czyżby pomyłka też w Auto Świecie była?? Tam też pisali że 8V.. ale mam mętlik w głowie..
Wiem że było kilka wersji silników 1.4. Różniły się one stopniem sprężania, nastawami elektroniki itp. i miały różną moc.. chyba wszystkie były 16V... :?
wierz zawsze gazetom a daleko dojdziesz jak by zawsze prawde pisali to kazda civika opisywana w gazecie to VTi i ma 160KM 8)
Pewnie jedno pismo pisalo na podstawie drugiego....
Wszystkie 6gen to 16V i juz
ZAMYKAMY