Zobacz pełną wersję : wygluszenie- nie zakleilem okolic zamka
SajmonDybalski
07-02-09, 23:03
Witam mam jedno konkretne pytanie
Jakis czas temu wygluszylem drzwi w hatchbacku matami app twardymi(2 maty do wew. 3 na zew), z efektu nie do konca bylem zadowolony(a myslalem ze powiem <wow>)
Niestety zabraklo mi 2 mat na okolice zamka.
Teraz jak slucham kawałków gdzie jest wiecej basu slysze metaliczne pukanie gdzies w srodku drzwi, w okolicach zamka, z dala od glosnika. jest denerwujace i zle sie slucha muzyki
Pytanie: czy jezeli kupie peszle i po 1 macie na zaslepienie jednoczesnie tej dziury przez ktore /chyba/ ucieka powietrze +wsadze druty od zamka w peszle to pomoze zlikwidowac ten klekot ze srodka drzwi? Czy problem moze lezy gdzies indziej? naprawde zle sie teraz slucha jak jest wiecej basu.
Prosze o rade , z gory serdecznie dziekuje.
ps. wszystkie pozostale dziury starannie sa zaklejone, glosnik na dystansie stabilnie przykrecony, nie jest to rowniez wina maskownicy
Moim zdaniem taki metaliczny dzwięk mogą powodować wodziki od zamka. Mogą one mieć luzy w miejscach mocowania ( ja u siebie pozakładałem gumki recepturki) szczególnie że masz centralny zamek-home made, który działa z dosyć dużą siłą! Mogą też one dotykać do czegoś np. do wodzika od centralnego. Zycze powodzenia w usuwaniu tych drażniących szczegółów ;) pzdr
SajmonDybalski
08-02-09, 00:58
Tutaj zamieszczam zdjecie, w czerwone kółko wezmmepodejrzany element ktory nie jest zaklejony mata.
Jedne i drugie drzwi sa wygluszone w ten sam sposob i obie brzęczą tak samo ;] Jesli ktokolwiek wie, co moze byc przyczyna prosze o rade (z tym niezaklejeniem to tylko moje podejrzenia)
http://img14.imageshack.us/img14/8342/asdmy0.th.jpg (http://img14.imageshack.us/my.php?image=asdmy0.jpg)
Matess_Kings
08-02-09, 10:46
Na tym pierwszym podglądowym zdjęciu zauważylem,ze w miejscu niezaklejonego otworu kolo zamka masz nie usunięty klej..:/ mam nadzieję, że wszędzie indziej dobrze to odtłuściłeś i nie będzieszm iał z tym problemów.
A co do tych drgającuch metalowych części,to jedyna rada jest taka, żebyś byścił niskie częstotliwości,tak żeby woofer chodził,a ty nasłuchuj gdzie co gra..
pozwodzenia!
Oktawian86
08-02-09, 11:19
kiedy ja wygłuszałem drzwi, metalowe wodziki od zamka zostały owinięte cienkim filcem a złapane były bodajże plastykowymi opaskami, Tobie radze zrobić to samo. powodzenia
rozumiem, że drzwi są oklejone z obu stron, czyli poszycie drzwi od wewnątrz i konstrukcja, która pokazałeś od strony boczka drzwiowego?
SajmonDybalski
08-02-09, 21:34
O ile dobrze pamietam
Trzy maty na zewnetrzna blache,1.5 wewnatrz, za glosnik tez jest przyklejona.
Glosnik na MDFie z daszkiem z pianki (sztywny)
Dzisiaj po wyjsciu z samochodu , jak grala muzyka uslyszalem ze to jest ten sam dzwiek albo podobny, przy klamce, na zewnatrz. Przycisnalem mocno klamke, i to cholernie glosne brzeczenie ustalo. teraz sie zastanawiam co z ta klamka zrobic.. moze to jest wlasnie przyczyna a nie zle wygluszone okolice zamka? prosze o pomoc, na dniach chce zaczac dzialac.
możesz mieć luźną sprężynkę od klamki. Poza tym okolice klamki to duża powierzchnia blachy bez profilu usztywniającego + otwór na klamkę. To sprzyja reznonowaniu. Obawiam się, że będziesz musiał uzupełnić maty dookoła klamki. Ja mam tak zrobione i jest spokój
SajmonDybalski
09-02-09, 17:52
czyli okleic okolice klamki od wewnatrz matami..? No to trzeba bedzie zerwac te z boczka i jakos tam sie dostane ;]
niestety będziesz musiał troszkę zerwać
SajmonDybalski
11-02-09, 18:55
no ja p..
Jeszcze mi prawa strona z przodu przestala grac :confused::confused::confused:
Teraz zeby wymienic kable to chyba wiekszosc zerwe..
SajmonDybalski
13-02-09, 19:32
z powe.pl twarde bitumiczne
SajmonDybalski
15-02-09, 20:37
Zaklejenie dziury przy zamku nie do konca pomoglo, ale ostateczny efekt dalo wyklejenie blachy wewnatrz drzwi.
Wczesniej byly tam 2 maty, ale drzwi w hatchbacku widocznie sa na dyle dlugie ze trzeba bylo wrzucic tam 3 maty.Blacha poprostu miala pewna powierzchnie niewygluszona i brzeczala ;]
Teraz jestem naprawde zadowolony, dzieki za wszystkie rady.
/zamknac