PDA

Zobacz pełną wersję : żerzarta lewa strona podwozia. co zrobić?

piter123
07-02-09, 20:49
witam, mam civa 5 gen.HB auto spisuje mi sie bardzo dobrze i nie zamierzam go sprzedawać za szybko bo parę rzeczy już powymieniałem i spisuje sie ok :) ale....

mam zeżartą lewa strone pod autem tak na oko ok 30cm wypadało by wymienić, bo progi to wiem że kupie nowe ale spód też można??

koberone
07-02-09, 21:34
podłączam sie do pytania.. u mnie podwozie wj ednm miejscu rdzawe, tak okolo 40cm na 40cm :/ jak to malowac? pojechać tam jakąś "anty - rdzą" i hammeritem czy jak?

piter123
08-02-09, 10:50
hehe u mnie są 2 dziury już na prześwit :) pomaluj bitexem

KrzyChules
08-02-09, 12:00
nielepiej bedzie wyciac pordzewialy kawalek i wspawac tam blache jakas? ja w ten sposob naprawialem nadkole i wyszło mi to nawet nawet .

koberone
08-02-09, 12:58
no nadkola to tylko i wylacznie reperaturkami:) ale ja wiem czy wycinac kawałek podwozia? hmm raczej jakies dobre szpreje i konserwacja chyba.. pownno z 5 lat pojezdzic wtedy bez problemu pozniej chyba hania pojdzie do wymiany na cos nowszego (czyt. nowsza hanie:))

stashek
08-02-09, 13:36
Zadne spreje, jedynie co to mozesz odrdzewiaczem przejechac, ale jak masz bardzo zgnitą blache, to Ci ją poporstu wyżre. Do blacharza i łatki, wyciac zgnite kawałki i wspawać dobre/ No i po zabiegu dobra konserwacja, co by nie wyszły "żydy" w innych miejscach