Zobacz pełną wersję : Czujnik temperatury cieczy....??? gdzie...?? D16Y8
Witam przy wyjmowaniu silnika podczas obecnego remontu zespuł się jeden z czujników pod listwą wtryskową na bloku. I teraz pytanie są tam dwa czujniki podejżewam że jeden od temperatury oleju a drugi...??? czyżby to był czyjnik temperatury cieczy??? a jeśli się mylę to co to są za czujniki ??
Z góry dzięki za pomoc.
jeden to ciśnienie oleju, a drugi to możliwe że czujnik spalania stukowego.
poszukaj w manualu może coś będzie.
a drugi to możliwe że czujnik spalania stukowego
Hmmmm szukałem tego wszędzie jakiegoś schematu tych czujnków chodź minimalnej informacji i nigdzie nie ma ... mam już powolutku dość wszystkiego :(
To są te dwa czujniki .... ale to nie jest fotka mojego silniczka.
http://img132.imageshack.us/img132/9803/motord161sp6.jpg
I jak ??
ten zielonawy to czujnik ciśnienia oleju, a ten wyżej wygląda właśnie jak czujnik spalania stukowego i obstawiam że to jest to.
Hmmm no z mechanikiem obstawialiśmy też albo czujnik spalania stukowego albo czujnik temperatury cieczy...może ktoś jeszcze pomoże :) jero11 dzięki za info :) jestem giga wdzięczny :)
czujniki temp cieszy masz 2, jeden przy termostacie, drugi w głowicy pod aparatem zapłonowym.
tak więc to musi być czujnik spalania stukowego;)
heh no to teraz długaaa droga szukania przede mną bo nigdzie tego czujnika nie mogę znaleźć ...:( ma ktoś może jakieś źródło skąd można go wykombinować bo tak naprwdę do złożenia silniczka brakuje mi tylko jego :( a tak to wszystko nowiusieńkie części:)
a masz kompa ktory ma wejscie na ten czujnik?
Dział giełda i tam na pewno ktoś pomoże ...
EDIT:
Zapytaj też tutaj:
http://www.czesciuralfa.pl/
na Allegro wpisz D16Y8
Już się doczytałem że w D16Y8 jest taki czujnik bo nie w każdej hondzie jako taki występuje. Generalnie on jest podłączony przewodem do wiązki elektrycznej . No i jak czytam tu i uwdzie to się okazuje że będzie problem taki czujnik zakupić...