Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : strzelajacy ogranicznik drzwi

molekm14
05-02-09, 12:15
witam
czy ktoś wie jak naprawić strzelajacy ogranicznik drzwi?( rozkrecałem i nic dalej strzela moze coś z tymi gumowymi kostkami ?)

MikeFoto
05-02-09, 13:16
witam
czy ktoś wie jak naprawić strzelajacy ogranicznik drzwi?( rozkrecałem i nic dalej strzela moze coś z tymi gumowymi kostkami ?)

Jak czytam watki na forum to coraz czesciej wydaje mi sie ze problem ktory wykryłem w swojej Hance - wcale niejest problemem a ten typ tak ma :)
- brzdęki tylnich spręzyn gdy jest mokro
- slaby reczny jak sie ma ABS i tarcze z tylu
- strzelajacy ogranicznik drzwi
- szybka korozja tylnich nadkoli

Pozatym to świetny samochodzik i te problemy są niczym w porównaniu z innymi producentami aut.

PS. tez jestem ciekaw co z tym ogranicznikiem - rozwiązał ktoś ten problem może?

piero77
05-02-09, 13:20
Nie wiem jak jest w waszych hankach ale u mnie w eg3 jest bolec rozprężny ogranicznika drzwi i jak się posypie to wlasnie zaczynają się takie trzaski istukanie podczas otwierania drzwi więc ja wymieniłem ten bolec i jest ok ale tak jak powiedziałem nioe wiem czy we wszystkich modelach jest tak samo.

arass
05-02-09, 14:28
Mi też strzela przez cały czas. Wyczyściłem i nasmarowałem i nic nie pomaga:/

molekm14
05-02-09, 14:35
moze faktycznie ten bolec bo dosyc duzy luz jest na nim ? tez smarowalem i na nic sie zdalo dopiero jak wywaliłem te kostki gumowe nie strzela ale i drzwi same sie zamykaja wiec nie spełnia swojej roli ogranicznik.

misiek1
05-02-09, 18:42
moze faktycznie ten bolec bo dosyc duzy luz jest na nim ? tez smarowalem i na nic sie zdalo dopiero jak wywaliłem te kostki gumowe nie strzela ale i drzwi same sie zamykaja wiec nie spełnia swojej roli ogranicznik.

jeśli jest luz to na pewno będzie to wilna tego bolca rozprężnego. wymień i będziesz miał spokój:)

crash
06-02-09, 08:31
takie rzeczy sie wymienia :)

Hikiel
06-02-09, 09:36
Na 100% bolec tylko u mnie na wiosce nie mozna takiego dostac i tez mi ciagle strzela :/

crash
06-02-09, 09:40
napiszcie do Szymon Septic ... powinien mieć :)