Zobacz pełną wersję : strzelajacy ogranicznik drzwi
witam
czy ktoś wie jak naprawić strzelajacy ogranicznik drzwi?( rozkrecałem i nic dalej strzela moze coś z tymi gumowymi kostkami ?)
witam
czy ktoś wie jak naprawić strzelajacy ogranicznik drzwi?( rozkrecałem i nic dalej strzela moze coś z tymi gumowymi kostkami ?)
Jak czytam watki na forum to coraz czesciej wydaje mi sie ze problem ktory wykryłem w swojej Hance - wcale niejest problemem a ten typ tak ma :)
- brzdęki tylnich spręzyn gdy jest mokro
- slaby reczny jak sie ma ABS i tarcze z tylu
- strzelajacy ogranicznik drzwi
- szybka korozja tylnich nadkoli
Pozatym to świetny samochodzik i te problemy są niczym w porównaniu z innymi producentami aut.
PS. tez jestem ciekaw co z tym ogranicznikiem - rozwiązał ktoś ten problem może?
Nie wiem jak jest w waszych hankach ale u mnie w eg3 jest bolec rozprężny ogranicznika drzwi i jak się posypie to wlasnie zaczynają się takie trzaski istukanie podczas otwierania drzwi więc ja wymieniłem ten bolec i jest ok ale tak jak powiedziałem nioe wiem czy we wszystkich modelach jest tak samo.
Mi też strzela przez cały czas. Wyczyściłem i nasmarowałem i nic nie pomaga:/
moze faktycznie ten bolec bo dosyc duzy luz jest na nim ? tez smarowalem i na nic sie zdalo dopiero jak wywaliłem te kostki gumowe nie strzela ale i drzwi same sie zamykaja wiec nie spełnia swojej roli ogranicznik.
moze faktycznie ten bolec bo dosyc duzy luz jest na nim ? tez smarowalem i na nic sie zdalo dopiero jak wywaliłem te kostki gumowe nie strzela ale i drzwi same sie zamykaja wiec nie spełnia swojej roli ogranicznik.
jeśli jest luz to na pewno będzie to wilna tego bolca rozprężnego. wymień i będziesz miał spokój:)
takie rzeczy sie wymienia :)
Na 100% bolec tylko u mnie na wiosce nie mozna takiego dostac i tez mi ciagle strzela :/
napiszcie do Szymon Septic ... powinien mieć :)