PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z odpaleniem samochodu

kuki500
22-01-06, 16:18
mam problem z odpaleniem samochodu akumulator jest dobry nowy rozrusznik kreci nie moge odpalic samochodu wogle przez kable i na pych tak samo nie wiem co to moze byc pomuszcie civic 95r 1.6v

LIO
22-01-06, 16:32
pomuszcie :roll:

pozostaje problem z paliwem. Najprawdopodobniej winny bedzie przekaznik pompy paliwa
Wpisz to w forumową przeszukiwarke i powinieneś znaleźć odpowiedzi na pytania.

Moze byc tez problem w samym paliwie...

Waski
22-01-06, 16:47
Moze byc tez problem w samym paliwie...

tak LIO ma racje. w piatek znajomy mial to samo z Hania. musialem go holowac.

Gr00bY
22-01-06, 18:11
Pompe paliwa slychac po wlaczeniu zaplonu? U mnie dzisiaj paliwo zamarzlo w baku. Pol litra denaturatu + 5l swiezej waszki i odpalil za drugim razu. Nie gasl, nie parchal i pracowal na wszystkie cylindry.

TDP
22-01-06, 21:07
zrob to co Gr00by napisał ... moze pomoze

Gr00bY
23-01-06, 01:11
U mnie czasem jeszcze wtyczka od pompy paliwa lubi się odłączyć, ale wtedy znowu pompy paliwa nie slychac :roll:

Ps. Jak na pych nie pali to może go jeszcze spróbować sholować?

rem36
23-01-06, 11:09
ale poco bo ciagnac jak rozrusznik kreci?? Ja wczoraj zapalalem samochod kolegi i odpalil dopiero jak dmuchalismy suszarka w otwarta przepustnice :D

Gr00bY
23-01-06, 11:11
Po to, że czasami nie wystarczy prądu i na świece i na rozrusznik. Czasami możesz męczyć rozrusznik 15min i nic, a linki z puszczenia sprzęgła odpala...

woodie
23-01-06, 11:17
A patrzac na ostatnie mrozy posprawdzalbym szczelnosc wezykow paliwowych - mogly popekac, zlapac jakies nieszczelnosci i powietrze zasysac. Jak lejesz slabe paliwo to moze byc zawalony filtr paliwa (duzy mroz sprzyja takim zachowaniom). BTW na pych nie sugerowal bym odpalanmia jak masz kata.

jinjet
23-01-06, 11:22
ja znowu nei odpalilem :(

JAPAN
23-01-06, 12:29
Mysle ze na bezproblemowe zapalanko rano na takim mrozie,składa sie wiele czynników(hameryki nie odkryłem :D ). Dobra wacha,i to tez nie na minimum w baku,bo słyszalem ze lubi przymarznąć.U siebie mam nowke aku,swieczki,przewody,kopułka palec,filtry i nie ma bata-musi odpalic. :D U nas dzisiaj były największe mrozy,okolo 6ej bylo -29, i Moja Hania dała rade :)

Furious
23-01-06, 13:14
Nowy aku, nowe swiece.. dzien postał na mrozie i juz nie odpalil :( Teraz nawet zadna kontrolka nie raczy mrugnąć do swojego pana :(

JAPAN
23-01-06, 13:16
Ło ****a :shock: http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3125674.html

ppm702
23-01-06, 13:18
Panowie, robicie OT... :? A tak na marginesie - Marcin - jesteś niegrzeczny w wypowiedziach :P ;) Popraw się - z góry THX :D

seb1500
18-06-07, 23:41
stary temat, ale... Ostatnio pojawił się mały problem i może ktoś miał coś podobnego. Włączam zapłon, słychać pompę paliwa, włączam rozrusznik - kręci ale silnik nie odpala. wyłączam zapłon, włączam spowrotem i to samo. I czasem po 5-7 próbie pali "od dotyku". Zdarza mi się również, że po włączeniu zapłonu nie chodzi pompa paliwa ale wtedy nawet nie próbuję tylko przekręcam kluczyk i znów włączam zapłon (to może być przekaźnik, ale jak pompa chodzi to raz pali a raz nie). Reasumując, kiedy pompa chodzi to albo silnik zapala od ręki albo wcale... Myślałem że pada pompa ale dziwne było by gdyby raz dawała ciśnienie odpowiednie a raz nie. Myślicie że to jakieś zawory padają które się otwierają pod odpowiednim ciśnieniem paliwa ???

Furious
19-06-07, 07:48
stary temat, ale... Ostatnio pojawił się mały problem i może ktoś miał coś podobnego. Włączam zapłon, słychać pompę paliwa, włączam rozrusznik - kręci ale silnik nie odpala. wyłączam zapłon, włączam spowrotem i to samo. I czasem po 5-7 próbie pali "od dotyku". Zdarza mi się również, że po włączeniu zapłonu nie chodzi pompa paliwa ale wtedy nawet nie próbuję tylko przekręcam kluczyk i znów włączam zapłon (to może być przekaźnik, ale jak pompa chodzi to raz pali a raz nie). Reasumując, kiedy pompa chodzi to albo silnik zapala od ręki albo wcale... Myślałem że pada pompa ale dziwne było by gdyby raz dawała ciśnienie odpowiednie a raz nie. Myślicie że to jakieś zawory padają które się otwierają pod odpowiednim ciśnieniem paliwa
przelutuj przekaznik pompy paliwa

seb1500
01-07-07, 23:10
przelutuj przekaznik pompy paliwa
szczerze w to wątpiłem bo przekaźnik po zdjęciu obudowy wyglądał jak nówka.... Ale pomogło...jak ręką odjął :) Dzięki Furious...

M@rian
06-07-07, 17:19
witam reszte...ja z moze glupim zapytaniem....gdzie szukac tego przekaźnika??? ??

seb1500
06-07-07, 23:39
w d15b2 jest bezpośrednio za dźwignią otwierania maski silnika - szara kostka przykręcona śrubą nr 10. a w d13 nie mam pojęcia. może w tym samym miejscu ?

emg
07-07-07, 09:46
w d13 wywal caly środek a i tak go nie znajdziesz

M@rian
10-07-07, 18:24
no to niewiele sie dowiedzialem :/ moze ktos ma inne sugesatie????jak w ogóle sparawdzic czy oby to napewno pompa sie spaliła??

[ Dodano: Pią 13 Lip, 2007 ]
to nie pompa ale cos w pompie....hehe koszt 160 zł :aloha: