Zobacz pełną wersję : Powiedzcie cos o tym tlumiku ...
Koledzy powiedzcie mi czy ten tlumik z zastosowaniem SILENCER umozliwi mi jazde z delikatnym pomrukiem i powiedzcie cos na temat tego tlumika. Zastosowanie w Hondzie civic coupe V gen.
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=34808
stronka na ktorej jest tlumik.
czekam na wasze opinie. dzieki i pozdrawiam
Jak w kazdym tego typu tlumiku (tzw a'la mugen) nie spodziewalbym sie ze bedzie cicho.. nawet na silencerze trasa nie jest przyjemna... za to do ganiania po miescie sie nadaje...
dzieki ... mowia ze z sailincerem chodzi prawie jak seryjny ale ... trzeba sie popytac bo nie sztuka kupic i pozniej leczyc uszy ;/
pozdro
To jest tłumik przelotowy wiec niema szans nawet z silencerem zeby chodził jak seryjny
To może ja sie dołącze do pytania i zapytam co polecacie żeby wyglądało jak te ala mugen ale było ciche jak seria?
Osobiscie mam WM Sporta a'la mugen i powiem tak,moj leb jest bardzo czuly na intensywny halas,ale z wlozona wkladka to czasami nawet bym chcial by troche glosniejszy byl:)..wkladki nie wyciagalem bo mi sie zapiekla,ale jechalem z qmplem honda bez wkladki,to tu trzeba przyznac ze jest absolutna masakra jak dla mnie:)..ale z silencerem jest dla mnie miodzio:)
Jeżeli jest katlizator i środkowy tłumik jest dobry to z WM i załozona wkładką idzie wytrzymać,ale trasa powyzej 400 km to juz szumi w uszach
dzieki wszystkim za pytania ;) i kolejne rady - wszystko jest przydatne. bo jak nie mialo sie stycznosci z takimi tlumikami to ciezko cokolwiek dobrac samemu ;/ jak ktos cos ma do dodania to smialo ;]
pozdrawaim
slawek
jeszcze raz napisze, a'la mugen nawet z wkladka NIGDY nie bedzie tak cichy jak seria...
nie ma co gdybac, pasuje Ci glosny tlumik mozesz smialo brac, wolisz cos cichego ale troche glosniejszego od serii to moze jakis dedykowany ulter, moze cos na zamowienie typu eltec itp...
PS ja tez jak kupowalem swojego Blackflame'a to gosciu mi powiedzial ze jest plynna regulacja bo sa 2 silencery, ze z wkladka bedzie cicho (ale kupujac i tak wiedzialem ze typ sciemnia).. mnie to akurat nie przeszkadza, jezdze glownie po miescie i okolicach, w dluzsze trasy biore accorda, raz tylko pojechalem civiciem wlasnie na koncowym blackflame'a to jak wysiadlem to z godzine mialem w uszach jeszcze szum (tak jakbys wyszedl po imprezie w klubie;))
Pozostaje jedynie wygluszyc podloge bagaznika i bedzie lepiej chociaz nadal nie bedzie cicho :p
Polecam dedykoewanego Suersprinta.Brzmi nieżle i nie ogłusza:)
hehehe no to ostro ;] byc moze jak na cos sie zdecyduje to dam znac ;> co kupilem i jak sie maja moje uszy ;] a z tym wygluszeniem autka to nie jest zly pomysl ;) ... dzieki, pozdraiwam ;]
Ja w swoim poprzednim EG3 miałam WM ala mugen i wygłuszyłem cały bagaznik ale nic to nie dało
Znajomy ma jakiegoś ala mugena z silencerem i jest bardzo fajnie. Oczywiście jest troszkę głośniejszy od serii ale naprawdę jest to bardzo przyjemne mruczenie. Jechał 550km do Zakopca i szumu w uszach nie miał :) Zresztą jak sie jedzie na trasie ze stałą prędkością to w ogóle go nie słychać.
kuba_guzik110
07-02-09, 17:59
jesli ktos jest zainteresowany to sprzedal bym swoj :) tlumik koncowy bosal i 4 koncówki slicznie mruczy na wolnych obrotach a w trasie nie jest uciażliwy do miasta idealny :) Sprzedaje poniewaz chce wsadzić właśnie taką dużą parówe ala apexi i żeby był głośniejszy :)
ulter - pojedynczy 90 mm
http://www.tuning-zone.pl/x_C_Dz__PD_64611315__PND_64611269__LL_21__PZTA_0D_ _PKTID_64625825.html
ten wylocik został przeze mnie zakupiony ;] pełen ciekawości chciałem go dziś zamontować ;> no i ... się udało ;] powiem ze właśnie o to mi chodziło ;D lekki pomruk i co ważniejsze w środku nie zagłusza ;]
dzięki wszystkim za doradzanie
pozdrawiam
sławek EJ2
Przypominam, że to jest dział styling. Jeśli chcecie się czegoś dowiedzieć o wpływie tłumika innym niż wygląd, to polecam ten temat, jako skarbnicę wiedzy: http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=10682
Każdy kolejny post powielający temat z powyższego linka będzie oznaczać wcielenie tego tematu do tamtego.
Życzę miłego dnia.
Ja nie mam nic sama rura idzie od kolektora przelot 2,5" o ile sie nie myle i a`la Mugena bez silencera i jest masakra sciga Mnie straz miejska po miescie;p i nie wiem jak to wyciszyc;PP hehe ale na miasto git jest tylko w trasie jak bylem 300km to masakra jest..
nie straszcie chlopaka ;p u mnie sprawuje sie calkiem niezle a'la mugen. na trasie jak i w miescie jazda nie jest uciazliwa pod warunkiem nie schodzenia do pewnych obrotow. Utrzymujac obroty do ~ 2200 obr/min. przemily na poczatku pomruk staje sie denerwujacy, powyzej tych obrotow da sie jezdzic. oczywiscie opis dotyczy jazdy z wkladka bo bez niej bym zglupial :D pozdrawiam